Cristian Diaconescu: ”Cred că dialogul cu România reală este mai important decât alte activități politice”

În data de 10 iulie, joi, la sediul PMP Satu Mare a avut loc o scurtă conferințâ de presă susținută de Cristian Diaconescu, candidatul la președinția României din partea Partidului Mișcarea Populară, împreună cu președintele Organizației Județene a PMP Satu Mare, dr. Laura Diana Bota. În cuvântul de deschidere, Laura Bota a arătat că Organizația Satu Mare a PMP este onorată să găzduiască lansarea candidaturii lui Cristian Diaconescu la cea mai înaltă funcție în stat, subliniind că ”PMP are candidatul cel mai bun care să ducă România spre vest în Europa”.

IMG_0006Cristian Diaconescu a mulțumit Organizației PMP Satu Mare pentru găzduire, dar și presei participante la această întâlnire, spunând că pentru un viitor președinte este important dialogul cu România reală mai mult decât altfel de întâlniri informale sau politice ori alte acțiuni. A dorit să-și facă cunoscută opinia față de trei teme de interes național cu semnificație și pentru județul Satu Mare. Acestea sunt următoarele: solicită și celorlalți candidați la președinție să-și facă cunoscută poziția față de modul prin care se angajează la întărirea statului de drept și instituțiilor care asigură aceasta, precum și securitatea națională și demnitatea cetățenilor.

O altă problemă la care a făcut referire Cristian Diaconescu a fost modul eronat în care Ministerul Fondurilor Europene a întocmit acordul privind  accesarea unor fonduri europene din cauza cărora România a pierdut importante sume de bani din lipsă de profesionalism și incapacitatea de a elabora cadrul juridic pentru proiecte europene.

Cristian Diaconescu a mai făcut precizări față de politica României în domeniul minorităților, care este de competență națională dar în concordanță  cu  cerințele comisiei europene de specialitate în acest domeniu.

La întrebarea privind motivul pentru care a acceptat candidatura la președinția României, Cristian Diaconescu a răspuns astfel: ”Experiența mea profesională este apropiată de cea a îndatoririlor unui  președinte, iar candidatura îmi dă șansa de a avea un dialog cu societatea. Nu văd în niciun viitor contracandidat un adversar  adevărat, ceilalți au experiență minimă pentru funcția de președinte.”

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 10, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.