Acţiunea ”Blocada” inițiată de Poliția Română a continuat şi în cursul zilei de joi, 18 iulie

Activitățile de prevenire și combatere a activităților ilicite, pe raza județelor limitrofe frontierei cu statele non-UE, respectiv Ucraina, Moldova şi Serbia au continuat şi joi. Activitățile, desfășurate ca urmare a dispoziției șefului Poliției Române, urmăresc asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, respectarea regulilor de circulație, dar și combaterea infracțiunilor de contrabandă.

politiaLa nivelul judeţului Satu Mare, ieri, poliţiştii rutieri au acţionat pentru pentru prevenirea accidentelor rutiere şi combaterea cauzelor generatoare de accidente de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere şi chiar dacă nu reprezintă o cauză principală generatoare de accidente s-a acţionat pentru depistarea persoanelor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, având în vedere pericolul la care aceştia se expun şi îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic. S-a acţionat în colaborare cu 10 poliţişti rutieri bihoreni pe raza municipiului şi judeţului.

În cadrul acţiunii desfăşurate ieri au fost reţinute 13 permise de conducere, acestea au fost reţinute pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice(5), nerespectarea regimului legal de viteză, neacordarea priorităţii de trecere şi efectuarea unor depăşiri neregulamentare. Totodată au fost aplicate 442 contravenţii în valoare de 47.000 lei.

La data de 17.07.2014, ora 07.30, pe strada Botizului, din municipiu, a fost identificat în trafic de către poliţiştii Biroului  , un bărbat în vârstă de 44 de  ani, din Iași în timp ce conducea autoturismul marca Dacia. În urma testării acestuia cu aparatul etilotest a rezultat o concentraţie de 0,75 mg/l în aerul expirat.

Joi poliţiştii rutieri sătmăreni au depistat în trafic, pe raza municipiului Satu Mare, un localnic din Halmeu care conducea autoturismul marca Seat având o concentraţie alcoolică de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat. În ambele cazuri conducătorii auto au fost transportaţi la Spitalul Județean Satu Mare, în vederea recoltării probelor biologice de sânge, persoanele sunt cercetate în stare de libertate, în cause efectuându-se cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană care se află sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri împreună cu cei din Ardud şi cei de investigaţii criminale au identificat şi prins ieri pe Vasile S., în vârstă de 28 de ani, care poseda mandate de executare a pedepsei cu închisoarea emis de Judecătoria Şimleul Silvaniei fiind condamnat la 3 ani închisoare pentru comiterea infracțiunii de furt calificat. Bărbatul figura ca fiind urmărit național  .Persoana în cauză a fost încarcerată în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi urmaeză a fi transferat în penitenciar unde îşi va ispîşi pedeapsa.

Poliţiştii de investigare a fraudelor au acţionat pentru combaterea actelor de contrabandă şi evaziune fiscală cu tutun şi alte produse accizabile au fost ridicate în vederea confiscării 2170 fire ţigarete de contrabandă şi au fost constatate 5 infracţiuni.

Oamenii legii s-au sesizat din oficiu în ceea ce priveşte faptele comise de către 2 localnici din localitatea Gelu, care constau în aceea că în cursul lunii iulie 2014 aceştia s-au aprovizionat cu ţigări fără timbru fiscal de provenienţă Ucraina, de la persoane rămase neidentificate şi deţin aceste cantităţi de ţigări la domiciliul unui dintre ei, comercializându-le  pe raza localităţii Gelu la diferite persoane fizice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 270 alin.3 din Legea 86/2006.

Poliţiştii tăşnădeni au identificat ieri  pe strada Livezilor, din oraşul Tăşnad, o femeie care comercializa de la domiciliu cantitatea de 72 fire ţigarete marca „JIN LING”, de proveniența Ucraina. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de contrabandă prin „colectarea”, deţinere, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia” faptă prev. şi pedepsita de art. 270 alin. 3 din Legea 86/2006 .

De asemenea în cadrul acţiunii desfăşurate poliţiştii de investigarea fraudelor au identificat un sătmărean , în vârstă de 47 de ani, care desfășura activitati comerciale în comuna Lazuri, fără a deține o casă de marcat sau vreo forma legală de funcţionare.  Cu ocazia controlului în depozitul magazinului a fost depistata  cantitatea de 316 litri alcool îmbuteliate în recipiente din plastic nemarcate. De asemenea au fost identificate esenîe şi îndulcitori necesare preparării băuturilor spirtoase în mod clandestin, precum şi recipiente pentru amestecarea acestora.

În acest caz se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false. În toate cele 3 cazuri persoanele sunt cercetate în stare de libertate.  

Pentru menţinerea ordinii şi liniştii publice, prevenirea şi combaterea infracţiunilor comise în stradă, în baruri ori discoteci, în pieţe agroalimentare şi târguri, poliţiştii au instituit filtre şi au efectuat controale.Au fost aplicate 41 contravenţii conform Legii 61/1991r privind normele de convieţuire socială. Valoarea acestora este de peste 16000 lei.

Activităţile au vizat şi depistarea şi sancţionarea persoanelor care încalcă regimul armelor, muniţiilor şi materialelor explozive, regimul vânătorii şi protecţiei fondului cinegetic. Poliţiştii structurilor de arme, explozivi şi substanţe periculoase au verificat condiţiile de depozitare şi de asigurare a securităţii armelor şi muniţiilor deţinute de persoanele fizice şi juridice.În acest context au au depistat o sătmăreancă, în vârstă de 75 ani care deținea ilegal un pistol cu aer comprimat , marca Airguns Cresman , cal. 4,5 mm , fără serie și cantitatea de 1000 buc. proiectile cal. 4,5 mm. Pistolul în cauză și muniția aferentă au fost ridicate în vederea dispunerii efectuării unei constatări criminalistice. În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșiri infracțiunii de nerespectare a regimului armelor și al munițiilor respectiv ,deținerea sau portul fără drept de arme neletale din categoria celor supuse autorizării faptă prevăzută și pedepsită de art. 342 alin.2 Cod Penal.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 18, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.