Furt de energie electrică, la Gherța Mică

Vineri, 15 ianuarie, lucrători din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare au participat în colaborare cu specialiştii de la SC Electrica SA la o acţiune în scopul prevenirii şi combaterii furtului de energie electrică raza judeţului.

contorAstfel, pe raza localităţii Gheţa Mică s-a constatat faptul că la imobilul aflat în proprietatea lui Nicolae B. de 52 de ani, s-a intervenit asupra contorului şi din firida metalică au fost racordate două conductoare de cupru 2,5 mm la capătul cărora au fost racordate mai multe conductoare ce alimentau mai multe aparate electrocasnice, şi prin această intervenţie neautorizată a fost ocolit contorul electric.

Pe numele celui în cauză au fost întocmite actele de constatare pentru fapte susceptibile a fi infracţiunea de furt de energie electrică, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul 208 Cod Penal şi executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, faptă prevăzută şi pedepsită de articolul  92 alin. 2, din Legea nr.123 din 10.07.2012, actele  urmând a fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Negreşti Oaş.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 18, 2013. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.