Ziua Imnului Național a fost marcată la Satu Mare și la Carei

Marți, 29 iulie în Piața 25 Octombrie, în organizarea Instituției Prefectului, Consiliului Județean Satu Mare, Primăriei municipiului Satu Mare și Garnizoanei Satu Mare a avut loc o emoționantă manifestare dedicată Zilei Imnului Național.

1Manifestarea a început cu primirea prefectului județului Satu Mare dr. Eugeniu Avram de către Garda de Onoare. A urmat intonarea Imnului de stat de către elevul Marc Kincses de la Liceul de Artă ”Aurel Pop”. Binecuvântarea și rugăciunea pentru poporul român a fost oficiată de preotul militar Cristian Silaghi. Tot el a rostit o alocuțiune în care s-a referit la simbolistica versurilor Imnului național, de asemenea a făcut o scurtă trecere în revistă a istoriei Imnului de stat. Eleva Andra Biro de la Colegiul Național ”Doamna Stanca”, îmbrăcată în costum popular, a recitat poezia ”Patria română”.

2Militarii din Garda de Onoare, formația corală și asistența au interpretat Imnul Național al României. Au fost prezenți: președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, primarul municipiului Satu Mare dr. Dorel Coica. Au fost de față parlamentari sătmăreni, consilieri județeni și locali, directori de instituții publice, reprezentanții organizațiilor și asociațiilor cultural-politice, veterani și pensionari, profesori și elevi, precum și numeroși cetățeni ai municipiului și județului Satu Mare.

DSC_0018

DSC_0012

DSC_0023

DSC_0024

DSC_0016

DSC_0021În aceeași zi, de la ora 10.00 pe platoul din fața Monumentului Ostașului Român din Carei a avut loc un scurt moment solemn, organizat de Direcția de Cultură a municipiului Carei cu ocazia Zilei Imnului Național al României.

Bogdan Georgescu, director al Direcției de Cultură a evocat pe scurt istoricul Imnului Național, preoți din cadrul Parohiei Ortodoxe române din Carei au rostit o rugăciune de binecuvântare a Zilei Imnului. Adrian Ștefănuți a recitat o poezie și un grup de elevi, coordonat de prof. Vlad Pașca a interpretat o melodie patriotică. La finalul momentului toți cei prezenți au intonat Imnul Național al României.

carei

carei2

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 29, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.