La Satu Mare se va desfășura în septembrie Conferința Națională a municipiilor

Într-o conferință de presă susținută joi, 31 iulie de primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica și consilierul Natalia Covaci, au fost aduse la cunoștința publică problemele care s-au pus în discuție la şedinţa Asociaţiei Municipiilor organizată la sfârşitul săptămânii trecute la Craiova, la care au participat primul ministru Victor Ponta şi vicepremierul Liviu Dragnea.

DSC_0002S-au discutat următoarele puncte: impozitarea suplimentară a terenurilor, cota de impozitare pe venitul global, dobândă minimă la bănci pentru asociațiile de locatari pentru renovarea fațadelor blocurilor, realizarea cadrului legal pentru înființarea parcurilor industriale, valoarea taxei de timbru care să rămână la primării. De asemenea Coica a spus că terenul cu construcții ale Ministerului Apărării Naționale ar putea intra în posesia primăriilor, subliniind că în municipiul Satu Mare pe strada Vulturului există 9 hectare de teren pe care s-ar putea construi un cartier de locuințe sociale pentru care deja un investitor german și-a arătat interesul.

În legătură cu cinematografele din municipiu, primarul a arătat că Luceafărul a fost preluat de primărie iar Victoria a cărui preluare este în dificultate, se va prelua și transforma tot în cinematograf.

Între 25 și 26 septembrie, la Satu Mare se va desfășura Conferința Națională a municipiilor, la care vor participa peste 100 de primari din marile orașe, chiar și din străinătate. ”Vom primi și vizita celor de la Wolfenbuttel, cu care suntem înfrățiți, care vor fi însoțiți de conducerea universității tehnice din Germania care dorește parteneriat cu extensia din Satu Mare a Universității Tehnice din Cluj Napoca”, a explicat Coica.

Primarul Coica și-a propus legalizarea construcțiilor din ”Bercu Roșu”, situate pe albia majoră a Someșului, dintre care o bună parte nu posedă nici măcar adresă întrucât sunt construite fără autorizație definitivă, dată de ceilalți primari dinaintea lui.  

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 31 iulie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.