Andreea Paul: ACL aruncă României colacul de salvare. Suntem o echipă demnă, corectă, cu simț al datoriei

La conferința de presă susținută joi, 31 august la sediul Alianței Creștin Liberale Satu Mare (ACL) de deputatul Andreea Paul, împreună cu Sorin Ghilea și dr. Virgil Enătescu, s-au discutat următoarele teme.

DSC_0011ACL aruncă României colacul de salvare. Suntem o echipă demnă, corectă, cu simț al datoriei, devotată poporului, cu noi soluții pentru o Românie puternică, prosperă, cu o economie sustenabilă. România are nevoie de oameni cu simțul responsabilității, oameni care își duc până la capăt promisiunile și redau încrederea românilor. Astăzi suntem martori ai unei țări care se află sub inundații, sărăcie, neputință și teroare. Mâna de fier a României de mâine este ACL. Împreună reușim!

Investițiile Casei de Cultură din Negrești Oaș sunt similare cu cele de la Luna Șes: se vor termina la calendele grecești

Negrești Oaș are nevoie de o Casă de Cultură, dar cu susținere financiară consistentă de la bugetul central. Bugetul local nu poate susține investiția estimată la 14,4 mil. ron, adică 3 mil. euro. Veniturile prevăzute în bugetul orașului Negrești Oaș se ridică la 230 mld. lei pe an, din care 100 mld. lei pentru profesori. Din cei 130 mld. lei rămași, încasările efective sunt între 80-85%, căci taxele locale nu se colectează integral. Așadar, bugetul local nu are mai mult de 25 mld. lei an de an pentru investiții, din care trebuie să asigurăm canalizarea, apa, asfaltarea și pietruirea drumurilor. 80% din străzi sunt pietruite și acolo se scurg taxele plătite de oșeni an de an, căci pietrele sunt cam greu de numărat. În plus, s-au finanțat deja vreo patru studii până acum, iar pentru ultimul studiu de fezabilitate s-a plătit 166 mii lei și a rămas „uitat” în sertar. Tot „lucrătura” fostului primar Bura de la PSD. Investițiile Casei de Cultură vor fi, din pacate similare cu cele de la Luna Șes, proiect nefinalizat de mai bine de un sfert de veac de la demaraj. Se vor termina la calendele grecești cu managementul local strâmb actual.

Organizarea Zilelor orașului Negrești Oaș are loc în stilul mafiot al PSD-ului: ofrande pentru PSD pe banii cetățenilor. Cer să se facă public contractul dintre primaria Negrești Oaș și firma organizatoare a manifestărilor cu ocazia Zilelor Orașului

În total, pentru manifestările zilelor orașului, firma organizatoare primește 110.000 lei. Dintre aceștia, 55.400 provin de la Primăria Negrești Oaș, iar restul de 54.600 de la Casa Orășenească de Cultură. Numai pe baloane se cheltuie 1.500 lei. Problema este ca primăria Negrești Oaș plătește cea mai mare parte din cheltuieli, iar profitul este zero. Societatea privată încasează sumele mari pentru spațiile date în chirie. 

Noua scumpire a apei „potabile” în Negrești Oaș aduce prețul la nivelul celor mai dezvoltate capitale europene. În Sofia, capitala Bulgariei, prețul apei potabile este la jumătatea celui din Negrești Oaș

Locuitorii Negreștiului sunt nemulțumiți de noua creștere a prețului la apa așa numită „potabilă” de la robinete de săptămâna trecută. Prețul a ajuns la 8 lei/m3, peste prețul din cele mai dezvoltate capitale europene. Negrești Oaș concurează la prețul apei cu unul dintre cele scumpe orașe la nivel mondial, Dubai, unde pentru un metru cub de apă se plătește aproximativ 8 lei (2,45 dolari). Grav este că apa pentru care negreștenii dau atâția bani este nepotabilă. Numai luna trecută la robinetele locuitorilor din Negrești Oaș a curs apă roșie-neagră, imposibil de folosit la spalat rufe sau la gătit, ce să mai vorbim despre consum propriu. 

Bugetul județului Satu Mare este opac. Cer transparentizarea lui și publicarea excuției bugetare a Consiliului Județean lună de lună pe site-ul propriu 

Ultima execuție bugetară disponibilă pe site-ul Consiliului Județean Satu Mare este de la sfârșitul lunii februarie 2014. Bugetul jud. Satu Mare, rectificat la sfârșitul lunii aprilie 2014, nu prevede cheltuieli pe trimestru al IV-lea din acest an; de pildă, nu apar cheltuielile salariale în bani pentru trimestrul al IV-lea. Suma totală alocată (de 8,1 mil. lei) corespunde numai primelor 3 trimestre. La fel se întâmplă cu plățile pentru apă, canal și salubritate sau cu cele pentru carburanți și lubrifianți.  

Chem sătmărenii la un gest de omenie, fără culoare politică, pentru tânăra Andreea Nemethi

Atunci când faci un bine, binele ți se întoarce înzecit. Fac un apel de la suflet la suflet în dorința de o ajuta pe Andreea Nemethi, o tânără deosebită din Satu Mare. Sunt 12 ani de când a fost diagnosticată cu ”formațiune tumorală benignă localizată pe nervul optic al ochiului drept”. În perioada 2010-2012, Andreea a fost supusă unor intervenții chirurgicale în SUA și i s-a implantat o proteză oculară. Astăzi, Andreea are nevoie de o a doua intervenție chirurgicală. Are deja viza pentru a pleca la operația asigurată gratuit în SUA. Îi mai sunt necesari banii pentru călătoria cu avionul până la Boston și pentru cheltuielile aferente.

Orice gest de omenie este o binecuvântare și o va aduce pe micuța Andreea mai aproape de o viață normală. Dacă doriți să puneți umărul alături de noi, o puteți face donând cât de puțin în contul  RO66 CECE C001  9462 5624 1111, deschis la CEC Bank, pe numele Nemethi Petru Andrei.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on iulie 31, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.