Peste 17.000 pachete de țigări, confiscate în cursul lunii iulie de lucrătorii vamali

În luna iulie 2014, instituţiile din cadrul Grupului de Lucru pentru contracararea contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale, constituit prin Ordinul prefectului nr. 343/2012 au efectuat 146 de acţiuni, conform Planului judeţean de contracarare a contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale.

cigaretes13În perioada de referinţă, lucrătorii Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (STPF), Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ), Birourilor Vamale şi Sectoarelor Poliţiei de Frontieră au reţinut în vederea confiscării 17.672 pachete de ţigări, 370 litri de combustibil, opt kilograme de tutun, valoarea bunurilor confiscate fiind 158.536 lei. De asemenea, în luna iulie au fost abandonate 2.240 fire de ţigarete. În aceeaşi perioadă, lucrătorii instituţiilor menţionate au aplicat un număr de 44 contravenţii în cuantum de 50.875 lei. Prejudiciul creat statului român de către persoanele implicate în contrabanda cu ţigări şi alte produse accizabile este 158.536 lei.

Prefectul judeţului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram a solicitat instituţiilor cu atribuţii în domeniu să manifeste maximă vigilenţă şi seriozitate în vederea prevenirii şi stopării contrabandei cu ţigări şi a evaziunii fiscale. De asemenea, în luna august, în contextul afluxului de călători prin punctele de trecere ale frontierei de stat de pe raza judeţului, reprezentantul Guvernului în teritoriu solicită atenţie sporită şi eficienţă în vederea asigurării condiţiilor optime de tranzit.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 5, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.