Meteoritul din Rusia ar fi putut „lovi” România, spun astronomii

Unda de şoc provocată de dezintegrarea meteoritului în atmosferă, deasupra Rusiei, a avut o putere distructivă de 500 de kilotone, spun specialiştii de la NASA.

asteroid_russia_17189200Potrivit astronomilor, asteroidul din Urali se putea dezintegra deasupra României, riscul intrării în atmosferă a unui astfel de meteorit existând permanent.

Puterea distructivă a meteoritului din Rusia a fost de 500 de kilotone. De peste 40 de ori mai mare faţă de bomba de la Hiroshima, care a avut o putere de doar… 12 kilotone. Estimările au fost făcute de specialiştii de la NASA în urma analizării impactului şi a efectului dezintegrării meteoritului la intrarea în atmosferă. “A avut un diametru de 17 metri. Meteoritul ar fi putut foarte bine să se dezintegreze şi deasupra României.

 


Citeste mai mult pe REALITATEA.NET: http://www.realitatea.net/meteoritul-din-rusia-ar-fi-putut-lovi-romania-spun-astronomii_1117154.html#ixzz2LQPOWKJF

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.