Amenzi de peste 1.000.000 lei aplicate de C.J.P.C. Satu Mare, în perioada 1 ianuarie-31 iulie 2014

În ședința din data de 20 august 2014, condusă de subprefectul Altfater Tamas, cu participarea unor consilieri și directori ai unor instituții județene s-au prezentat următoarele materiale: Informare asupra încheierii controalelor privind respectarea legislației referitoare la buna gospodărire a pajiștilor permanente în județul Satu Mare susținută de reprezentantul D.J.A. Drăgan Tarsin, precum și Raportul de activitate pe perioada 1 ianuarie-31 iulie 2014 al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor, semnat de comisar șef-adjunct Maria Pinter.

DSCN0028În Raportul cu privire la organizarea și administrarea pajiștilor permanente s-a prezentat graficul ședințelor de analiză și instruire a reprezentanților și utilizatorilor de pajiști din comunele județului. Cu această ocazie s-au ridicat o serie de probleme dintre care amintim: probleme de închiriere și întreținere, probleme specifice ale pajiștilor din ariile protejate, suprapășunatul, invadarea acestora cu vegetație de arbuști, contractele de concesiune și închiriere.

Raportul a mai cuprins și informații cu privire la lucrările de vară specifice: recoltarea păioaselor, eliberarea suprafețelor. S-a apreciat că s-au obținut în medie 4.100 kg grâu la hectar care în prezent este depozitat de către proprietari în spații proprii. La porumb se apreciază că sunt culturi de porumb bune datorită condițiilor meteo favorabile și că s-ar putea obține cel puțin 10 tone la hectar.

În Raportul de activitate al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor s-au abordat două obiective. Aplicarea efectivă a legislației în domeniul protecției consumatorilor precum și întărirea activităților de informare, consiliere și educare a operatorilor economici și a consumatorilor. S-au efectuat un număr de 996 de acținuni de control periodice și operative, încheindu-se 712 procese verbale de constatare-contravenție, 418 cu avertisment și 294 cu amenzi contravenționale. Din totalul proceselor verbale încheiate 43% se refera la produse alimentare, 32% la produse nealimentare și 25% prestări de servicii. Protecția consumatorilor a dispus aplicare de amenzi contravenționale în valoare de 1.064.250 lei. Au fost controlați patru operatori economici implicați în programul guvernamental ”Cornul și laptele”. Pentru abaterile constatate s-au aplicat amenzi în valoare de 20.000 de lei și s-a oprit distribuirea unor sortimente. S-au prezentat acțiunile de supraveghere în domeniul prestării de servicii altele decât financiare, servicii financiare precum și soluționarea reclamațiilor consumatorilor care au fost în număr de 340 din care, 177 au fost soluționate favorabil consumatorilor altele sunt în curs de soluționare.

Pentru activitățile desfășurate s-a cooperat și cu alte instituții, A.N.P.C., Direcția Agricolă, Direcția Sanitar-Veterinară și Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 20, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.