Dr. Laura Diana Bota, preşedintele PMP Satu Mare, cere demisia ministrului Sănătăţii

„Actuala criză de sânge din spitalele româneşti reprezintă o consecinţă directă a imcompetenţei manageriale a conducerii Ministerului Sănătăţii. Este inadmisibil să nu poţi gestiona un domeniu atât de important cum este sănătatea oamenilor fără să iei măsurile cele mai potrivite de prevenţie a apariţiei unor asemenea situaţii delicate”, a apreciat joi, într-un comunicat de presă, preşedintele PMP Satu Mare, medicul Laura Diana Bota. Potrivit documentului remis presei, liderul PMP Satu Mare este de părere că bulversarea bunei funcţionări a spitalelor din ţară, confruntate cu lipsa cantităţilor de sânge necesare efectuării operaţiilor urgente şi uzuale, este generată de proasta administrare a acţiunilor de donare efectuate la nivelul României.

laura3„Ministrul Sănătăţii confundă, probabil, sănătatea populaţiei cu sportul, domeniu pe care l-a condus anterior, posibil la fel de defectuos. Atrag atenţia că asigurarea stării de sănătate optime a populaţiei unui stat presupune luarea din timp a deciziilor în concordonaţă cu realitatea, inclusiv în condiţiile de faţă, când se cunoştea lipsa donatorilor de la centrele de transfuzii, pe fondul perioadei concediilor de vară şi a muncilor agricole, pe de o parte, şi a creşterii numărului accidentelor de circulaţie, pe de altă parte. Mi se pare strigător la cer să vii în ultima clipă, în plină criză naţională, şi să faci un apel disperat la populaţie să meargă să doneze sânge! Întrebarea legitimă la care ar trebui să răspundă acest ministru „policalificat”, bun se pare la orice minister, este de ce nu a luat hotărârile necesare pentru a preveni aceste drame, nu să intervină doar în momentul în care răul a fost deja constatat”, a punctat Laura Diana Bota.

​Medicul sătmărean susţine că Ministerul Sănătăţii se dovedeşte a fi defectuos în ceea ce priveşte promovarea campaniilor de donare de sânge în rândul populaţiei. „Am întâlnit oameni care ar vrea să doneze sânge, dar pur şi simplu nu ştiu unde să se ducă, cui să se adreseze. Situaţia actuală, în care o serie de spitale din ţară nu pot efectua operaţiile de strictă necesitate din lipsă de sânge, precum Spitalul Fundeni, este rezultatul lipsei acute de preocupare din partea responsabililor Ministerului Sănătăţii. Consider că ministrul Bănicioiu ar trebui să îşi dea demisia în urma acestei crize naţionale de sânge şi să lase locul unui om din sistem, care va putea să gospodărească profesionist acest domeniu vital pentru români”, a conchis Laura Diana Bota.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 21, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.