La începutul săptămânii, viața culturală clujeană a fost “colorată” de artiștii plastici sătmăreni

Luni, 18 februarie, de la ora 18.00, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba asistat de primvicepreședintele asociației, Tillinger Ștefan, a ținut o prelegere despre istoria coloniei de pictori din Baia Mare, în sediul Școlii Populare de Arte Tudor Jarda Cluj Napoca, la care au participat profesorii și cursanții Școlii populare de Arte din Cluj Napoca.

vernisaj

Marți, 19 februarie, delegația sătmăreană a fost întărită de prezența directorului Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac și a doamnei Varga Maria, organizatoare neobosită a evenimentelor Școlii de Arte Satu Mare, persoana de contact principal între cele două școli de arte și asociația sătmăreană. La ora 18.00 a avut loc în galeria elegantă, ultracentrală „Arte”  din Cluj Napoca vernisajul expoziției „Sătmărenii”, din lucrările membrilor asociației sătmărene, la care au participat, pe lângă conducătorii Școlii de Artă Cluj (managerul Vasile Corpodean și directorul adjunct Marius Mureșan) și vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, Mircea Deac, directorul Școlii de Arte Satu Mare, Gergely Csaba și Tillinger Ștefan – conducătorii Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Octavian Popescu – președintele Asociației Artiștilor Plastici Cluj.

După prezentarea invitaților de către managerul Școlii Populare de Arte T.J. Cluj, Vasile Corpodean și un moment musical oferit de cursanți ai acestei instituții, vicepreședintele Vakar Istvan și-a exprimat mulțumirea față de legăturile de colaborare strânse dintre cele două școli, evidențiind nivelul ridicat al lucrărilor expuse de artiștii plastici sătmăreni. Mircea Deac a salutat dorința gazdelor de a colabora cât mai intensiv cu partenerii sătmăreni, iar Gergely Csaba a prezentat istoria asociației de la înființarea sa din 1977 până în prezent. De asemenea, Școala populară de Arte Tudor Jarda Cluj se va revanșa cu o expoziție semnificativă în Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare, în luna aprilie a acestui an.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2013. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.