Poliţiştii au identificat autorii în 3 cazuri de furt şi unul de distrugere

În urmă cu 3 zile o localnică din Moftin a sesizat poliţiştilor faptul că o persoană de sex masculin i-ar fi distrus unul din geamurile locuinţei. Deplasându-se la faţa locului, poliţiştii au efectuat verificări şi au identificat în cursul zilei de ieri persoana care este responsabilă pentru aspectele reclamate este vorba despre un tânăr, în vârstă de 20 de ani, din localitatea Căpleni.

politia-arestÎn cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de distrugere. Poliţiştii de investigaţii criminale sătmăreni au reuşit identificarea şi prinderea autorului într-un caz de furt din buzunare. Un sătmărean în vârstă de 18 ani ar fi sustras un telefon mobil marca HTC1X cauzând un prejudiciu de 1.800 lei. Deşi informaţiile erau foarte vagi, iată că perseverenţa oamenilor legii a dat roade şi autorul a fost identificat.

Miercuri noaptea poliţiştii de investigaţii criminale au fost sesizaţi despre faptul că persoane necunoscute au spart geamul unei garsoniere situată pe strada Ostrovului şi au sustras bunuri din locuinţă. În urma activităţilor specifice desfăşurate cu sprijinul criminaliştilor s-a stabilit identitatea autorului în acest caz , un tânăr în vârstă de 31 de ani, din Livada, care ar fi spart geamul termopan al locuinţei situată la parterul unui bloc, a pătruns în imobil  prin escaladare iar după ce a răvăşit bunurile care se aflau în incintă a sustras suma de 800 lei, bani ce se aflau într-un dulap.

Ieri poliţiştii Secţiei 4 Beltiug au desfăşurat o acţiune pe raza comunei Homoroade  pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţe. Astfel în urma activităţilor specifice desfăşurate au fost identificaţi 3 tineri cu vârste cuprinse între 13 şi 23 de ani, din localitatea Solduba, care în urmă cu o săptămână au pătruns în locuinţa lui Ioan P., situată pe raza localităţii Hodişa.

Oamenii legii au stabilit modul în care aceştia au acţionat, au pătruns în imobil prin forţarea sistemului de închidere a uşilor de acces şi au sustras produse alimentare şi bani. În urma extinderii cercetărilor au fost descoperite 2 moto scutere marca Aprilia, respectiv Malaguti , care ar fi fost sustrase de către cei 3 de pe raza localităţii Baia Mare, judeţul Maramureş. De asemenea au fost descoperite şi 3 biciclete care ar fi fost sutrase din municipiul Satu Mare. Toate bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În primul caz se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de furt, iar în ultimele 2 amintite sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. În toate cazurile menţionate persoanele sunt cercetate în stare de libertate.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 28, 2014. Filed under Infracțiuni. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.