Cservenné Bakos Szilvia, Belánszki Demkó Béata, Cherecheș Alexandra și Keresztesi Monica expun la Primărie

Joi, 28 august la Galeria de Arte Plastice a Primăriei Satu Mare, a avut loc deschiderea expoziției artistelor plastice Cservenné Bakos Szilvia, Belánszki Demkó Béata, Cherecheș Alexandra și Keresztesi Monica. Moderatoarea evenimentului a fost Maria Varga de la Școala de Arte Satu Mare. Expoziția a fost deschisă de Gergely Csaba, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, care a vorbit despre creația fiecărie dintre artiste și personalitatea lor.

DSC_0008Cservenné Bakos Szilvia s-a născut pe 15 decembrie 1977 la Eger, Ungaria. A terminat Facultatea de biologie – chimie și de desen, profilul grafică aplicată. Din 2009 predă desen în Debrecen, conduce cursurile de Desen creativ, Grafică naturală și Pictură creativă la școala de desen pentru copii. Din 2013 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. A participat începând din 2012 la expozițiile colective și personale de la Debrecen, Satu Mare, Carei, Huta Certeze. Prezenta expoziție este prima sa expoziție personală la Satu Mare.

Belánszky Demkó Beáta este născută pe 8 septembrie 1976 la Satu Mare. De la 14 ani trăiește în Sóskút, Ungaria când s-a mutat cu familia. Tot de la 14 ani a învațat dans sportiv la Nyíregyháza. A urmat liceul la Nyíregyháza, facultatea la Dunaújváros, având pregătirea de profesor/inginer informaician. Până la nașterea copilului a lucrat la o firmă de asigurări. Din ianuarie 2010 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, participând la toate expozițiile acesteia, și la tabăra de creație din Hodod. Folosește tehnica picturii în akryl, pânză, ulei pe pânză, acuarelă. Temele sale preferate sunt portretele, peisajele, compozițiile.  A avut expoziții personale și colective din 2009 la Sóskút, Budapesta, Újbuda, Nyíregyháza, Satu Mare, Ardud, Tășnad, Hodod, Târgu Mureș, Carei, Gheorgheni, Huta Certeze. Este dirijată de retrăirea liniștii interioare. Nu are un scop declarat în pictură. Nu dorește să schimbe lumea,nu dorește să creeze frumos sau bine, dorește să-și găsească eul personal, interior.

Cherecheș Alexandra Crina s-a născut pe 24 aprilie 1994 la Satu Mare. A studiat la Liceul Teoretic German ”Johann Ettinger”. A urmat cursurile Școlii de Arte Satu Mare sub îndrumarea artistei prof. Szodoray Parádi Hajnalka și Herceg Eduard. Este studentă în anul 2 la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția grafică. A avut numeroase expoziții personale și colective. Participă la toate ezpozițiile colective din Satu Mare, Ardud, Tășnad, Hodod, Târgu Mureș, Carei, Gheorgheni, Csenger , Téglás, Fehérgyarmat, Tokaj, Cluj Napoca, Budapesta, Ópály, Medieșu Aurit. Preferă tehnica desenului cu tuș, lavir cu tuș, grafit, cărbune, iar ca teme preferă peisajele urbane – clădiri, peisaje, flori, compoziții, portrete. Din 2009 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Casa Creației Sătmărene, participând la toate activitățile asociației. Este președintele Aripii Tinere și vicepreședintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare.

Keresztesi Monica este născută la Satu Mare, pe 7 iulie 1974. În 1992 a terminat Liceul de Industrie Ușoară din Satu Mare. În 2001 a absolvit Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, Colegiul Universitar de Contabilitate și Informatică de Gestiune Satu Mare. În 2004 a absolvit Universitatea de Vest Vasile Goldiș Arad, Facultatea de Marketing, Management, Informatică de Gestiune. Din 2007  lucrează ca expert contabil autorizat. În 1995 a terminat un curs foto. Între 2011-2012 a urmat cursuri de grafică la Budapesta și Debrecen. În 2012 a urmat un curs de pictură la Debrecen. Din 2012 este cursantă a Școlii de Arte Satu Mare sub îndrumarea prof. Abkorovics Robert. Din 2012 este membră a Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, în prezent este vicepreședintele asociației, participând la toate expozițiile colective din Satu Mare. A avut expoziții personale la Satu Mare și Cluj-Napoca, dar și la Hodod, Carei, Huta Certeze, și în Ungaria la Téglás, Tokaj și Fehérgyarmat. Preferă grafica, pictura în ulei și culorile acrilice. Temele sale favorite sunt portretele, peisajele, compozițiile.

Programul cultural al vernisajului a fost asigurat de percuționistul Cserey Csaba, pianista Jakab Emese și la voce Falup Bernadette din partea Centrului Cultural ”G. M. Zamfirescu” Satu Mare.

DSC_0006

DSC_0010

DSC_0003

DSC_0001

DSC_0004

DSC_0011

DSC_0005

DSC_0012

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on august 28, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.