Expoziție de icoane pe sticlă a Cercului de pictură al copiilor din Lipău

Cu sprijinul Inspectoratului Școlar Județean Satu Mare, Casei Corpului Didactic și Protopopiatului Ortodox Satu Mare, în 2 septembrie de la ora 15.00 la ISJ Satu Mare a avut loc vernisajul expoziție de icoane pe sticlă realizate de cei 18 copii membri ai Cercului de pictură al copiilor din Lipău. Lucrările au fost realizate în cadrul activităților de vacanță inițiate de Parohia Ortodoxă din Lipău, sub directa îndrumare a preotului paroh Ioan Iederan, a preotesei Olga Iederan și a profesoarei Livia Pop.

DSC_0018Evenimentul a fost onorat de participarea părintelui vicar al Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, dr. Vasile Augustin, vicepreședintelui Consiliului Județean și președinte al Organizației Județene PSD Satu Mare, Mircea Govor, inspectorului școlar general Claudiu Mondici, protopopului ortodox de Satu Mare, Ioan Socolan, directorului Casei Corpului Didactic, dr. Ioan Viman, fostului director al Casei Corpului Didactic, Teodor Curpaș, alături de inspectori școlari, directori de școli, părinți și copii.

DSC_0047Cele 58 de icoane pe sticlă au fost realizate de Dana Carla, Rafaela Cozma, Evelina Cozma, Flavia Ungur, Dariana Lucuț, Sabina Moș, Maria Cuha, Tudor Cuha, Iulia Boitor, Alex Fernea, Iulian Boitor, Vasilică Roatiș, Iustina Lozer, Cătălina Rus, Daria Hebe, Cristian Vezentan, Carina Ciontoș, Simina Chilințan.

Preotul Ioan Iederan a spus această expoziție că este rezultatul activităților de vacanță ale acestor copii și prima la Satu Mare, pentru a păstra tradițiile neamului și a le transmite mai departe. ”Pictura pentru copii este o rugăciune în culori. M-am ocupat de ei împreună cu preoteasa Olga, din dragoste pentru copii”, a spus pr. Ioan Iederan. Au mai vorbit Mircea Govor, care a spus că participă cu drag la acest eveniment de suflet și mulțumește celor care au exploatat talentul acestor copii, Consiliul Județean fiind în continuare alături de bisericile românești și de cei care se ocupă de talentele nedescoperite.

DSC_0049Vicarul Episcopiei Maramureșului și Sătmarului, dr. Vasile Augustin a precizat că anul acesta Episcopia a organizat pe perioada vacanței 15 tabere de pictură religioasă, în localități precum Poiana Codrului, Odoreu. A anunțat că între 3 și 6 septembrie la Baia Mare se organizează Reuniunea Tinerilor ortodocși, cu participarea a 3.350 de tineri din țară și 350 din străinătate.

DSC_0003

DSC_0005

DSC_0011

DSC_0007

DSC_0009

DSC_0009 DSC_0006

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 2, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.