Peste 48.000 de morţi în Siria în 22 de luni

Violenţele în Siria s-au soldat cu peste 48.000 de morţi, dintre care peste 33.000 de civili, de la declanşarea mişcării de protest împotriva regimului lui Bashar al-Assad în urmă cu 22 de luni, potrivit Observatorului sirian pentru drepturile omului (OSDH), relatează AFP.

siriaCel puţin 33.637 de civili şi-au pierdut viaţa începând din 15 martie 2011, a precizat organizaţia neguvernamentală, care îi consideră de asemenea civili şi pe cei care luptă împotriva trupelor regimului sirian.

Numărul soldaţilor ucişi se ridică la 11.926 şi cel al dezertorilor la 1.573, a precizat OSDH. ‘Trebuie adăugate alte 968 de persoane ucise a căror identitate nu a putut fi stabilită’, a afirmat directorul OSDH, Rami Abdel Rahmane, ceea ce creşte numărul morţilor la  48.104 în decurs de 22 de luni. Acest bilanţ nu include miile de persoane dispărute în detenţie şi nici pe majoritatea morţilor în rândul miliţiilor pro-regim.

OSDH nu i-a inclus în bilanţurile realizate pe combatanţii străini ucişi şi care au fost anunţaţi în ţările lor. Totalizând toate aceste categorii, numărul persoanelor ucise în violenţele din Siria ar putea depăşi 100.000, a afirmat Abdel Rahmane. AGERPRES

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on ianuarie 16, 2013. Filed under Uncategorized. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.