Recomandări din partea polițiștilor pentru evitarea furturilor și tâlhăriilor stradale

Poliţiştii acţionează permanent pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale şi depistarea persoanelor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale. Pentru a veni în întâmpinarea cetăţenilor care pot fi expuşi la infracţiuni stradale cum ar fi furturile sau tâlhăriile, reiterăm faptul că prin adoptarea unei conduite preventive pot fi evitate situaţii neplăcute din punct de vedere moral şi legal cu care cetăţenii se pot confrunta.

talharie_posete_39849900Astfel oamenii legii vă recomandă să evitaţi deplasarile pe trasee aflate in zone mai puţin circulate cum ar fi câmpurile, parcurile, şantierele. 

Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se află unitaţi cu program prelungit sau non-stop, unde se comercializează băuturi alcoolice (restaurante, discoteci). 

Când observaţi că sunteti urmariţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar daca acest lucru presupune schimbarea traseului solicitaţi ajutorul oamenilor legii.

Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări), având în vedere temperaturile crescute din aceste zile, îmbrăcămintea este mai lejeră şi poate lăsa la vedere bijuteriile pe care le purtaţi, care pot atrage atenţia infractorilor.

Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).

Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavoastră sau la domiciliu.

Amintim cazurile celor 3 doamne vârstnice care au fost deposedate prin violenţă de bijuteriile pe care le purtau la gât. Autorul folosea ca mod de operare smulgerea lănţişoarelor, iar apoi se făcea nevăzut. Alegea ca victime doar persoane de sex feminin în vârstă, acestea fiind mai uşor de stăpânit de acesta. Din fericire poliţiştii au făcut lumină în acest caz, iar Lucian B., în vârstă de 22 ani, a fost identificat şi reţinut ca fiind autorul tâlhăriilor. Un aspect pozitiv este faptul că victimele nu au suferit alte vătămari fizice ci doar pagubele materiale care constau în valoarea bijuteriilor. Tânărul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, iar pe numele acestuia s-a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 10 septembrie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.