2012, anul reabilitărilor majore la Spitalul Județean de Urgență

În prezenţa conducerii Consiliului Judeţean Satu Mare şi a conducerii Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, în sala de conferințe a instituției a avut loc şedinţa de bilanţ privind activitatea acestei unităţi spitaliceşti pe anul 2012. La eveniment a participat preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Mircea Govor, managerul Spitalului Judeţean, dr. Adrian Marc, directorul medical Paula Mare, directorul economic Mircea Pal şi directorul de îngrijiri medicale Gabriela Opriş.

Conferinta Bilant Spital 2012 (10)În anul care a trecut, potrivit bilanţului prezentat, au fost efectuate un număr de 14 investiţii majore. S-a finalizat proiectul de Reabilitare şi extindere a Spitalului Judeţean de Urgenţă Satu Mare, proiect la care Consiliul Judeţean a contribuit cu 2. 023. 000 lei, bugetul de stat şi veniturile Ministerului Sănătăţii au contribuit cu 3. 500. 000 lei. S-a modernizat şi reabilitat Sala de operaţie cu anexe în cadrul Blocului Operator, etaj 2, Spitalul de Urgenţă Satu Mare. Proiectul s-a realizat în parteneriat cu Spitalul ,,Jozsa András” din Nyiregyháza, valoarea proiectului fiind de 3. 853. 000 lei. Alte lucrări de reabilitare s-au făcut la Secţia de Oncologie, proiect la care Consiliul Judeţean a contribuit cu 78. 000 lei, restul de 1. 589. 000 lei venind de la bugetul de stat, respectiv din veniturile proprii ale Ministerului Sănătăţii. S-au reabilitat: Ambulatoriul de Specialitate din Tăşnad, o serie de cabinete din cadrul Ambulatoriului Integrat, de la nivelul I al clădirii, etajul III al Spitalului Judeţean, etajul IV al Spitalului Judeţean, Structura eliberată de Laboratorul de analize medicale de la etajul I al Spitalului Judeţean, în vederea instalării a 24 de paturi care deservesc patologia ginecologică aparţinând Secţiei Obstetrică-Ginecologie. S-a igenizat structura ocupată de Secţia Gastroenteorologie, situată la etajul IV al Spitalului Judeţean, structura eliberată de Secţia Ortopedie, situată la etajul III al Spitalului Judeţean, în vederea mutării a şase paturi aparţinând compartimentului de Chirurgie cardio-vasculară, patru paturi cu specialitate Terapie intensivă chirurgie cardio-vasculară şi şase paturi la compartimentul Terapie intensivă-coronarieni. La sfârşitul anului s-a inaugurat  instalarea la nivelul Laboratorului de radiologie şi imagistică medicală a aparatului Roentgen digital, respectiv s-a angajat reabilitarea clădirii fostei Secţii Obstetrică-Ginecologie din Tăşnad cu scopul cedării de spaţii spitaliceşti funcţionării Secţiei Pediatrie Tăşnad.

În anul 2013, urmează să se schimbe acoperişul clădirii locaţiei Spitalului Judeţean II. Se va schimba tâmplăria, instalaţiile sanitare, de încălzire şi climatizare din ambele locaţii. Se are în vedere supraetajarea Spitalului Judeţean I, a Blocului de Spălătorie şi Bucătărie, în vederea extinderii Secţiei Chirurgie generală, pentru amplasarea a 21 de paturi, plus anexele specifice, şi o mică sală de intervenţii de mică chirurgie. De asemenea, se va supraetaja clădirea ambulatoriului, respectiv a Secţiei structurii ocupate de Terapia Intensivă, în vederea mutării Secţiei Neurologie din Spitalul Judeţean II.

Preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, a enumerat stadiul proiectelor demarate şi şi-a exprimat încrederea că acestea vor fi finalizate până la sfârşitul anului. Se va amenaja un spaţiu pentru Serviciul de medicină legală. Se va construi o morgă nouă. Se va reabilita intrarea spitalului, se va reamenaja curtea, parcarea şi se vor înlocui lifturile vechi.

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Govor, a vorbit despre acordarea respectului cuvenit pacienţilor, dând garanţii că toate obiectivele propuse vor fi îndeplinite.

Directorul medical al Spitalului de Urgenţă, dr. Paula Mare, a făcut apel la înţelegerea sătmărenilor, având în vedere că pacienții sosiţi la Urgenţă mai trebuie să aştepte câteodată. De vină este numărul mic de medici, abia se pot asigura unul sau doi medici pe tură, şi e vorba de circa 5. 000 de consultaţii pe lună. Spitalul are 177 de medici, dintre aceştia 10% au studii doctorale, ceea ce este peste media naţională.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 20, 2013. Filed under Locale, Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.