Klaus Johannis își va depune oficial candidatura la funcția supremă în stat

Klaus Iohannis îşi va depune oficial candidatura la funcţia supremă în stat în data de 20 septembrie de la ora 13.30 la sediul Biroului Electoral Central de la Sala Palatului din București. Semnăturile necesare pentru înscrierea ca şi candidat oficial al Alianţei Creştin Liberale (ACL) la BEC au fost strânse într-un timp record: peste 2 milioane de semnături în doar o lună de zile.

ki1În contextul geopolitic instabil al ultimilor ani, România are nevoie de un președinte echilibrat, ferm și, înainte de toate, bine văzut la nivel internațional. Klaus Iohannis îndeplinește admirabil toate criteriile de mai sus, fiind, fără îndoială, un garant credibil al independenţei naționale şi al integrităţii teritoriale a ţării.

Spre deosebire de contracandidați, contestați de media sau de oficiali europeni, Klaus Iohannis se bucură de recunoaștere la nivel internațional, fiind, printre altele, distins cu Crucea Federală de Merit și Crucea de Ofiţer al Ordinului pentru Merite oferite de Republica Federală Germania. Ambasadorul Germaniei, Werner Hans Lauk, spunea despre Klaus Iohannis că este “un pasionat avocat al prieteniei dintre România și Germania”, fiind “cunoscut și apreciat în Germania“.

În mandatul său, Sibiul a intrat în circuitul diplomatic internațional, fiind vizitat de președintele Comisiei Europene, comisari europeni și membri ai Consiliului Europei, membri ai guvernelor Germaniei și Ungariei sau directorul general al UNESCO. Este cunoscută și relația sa bună cu case regale importante din Europa, Sibiul avându-i ca oaspeți de-a lungul vremii pe Regele Albert al Belgiei și Regina Paola, Prinţul Moştenitor Alois de Liechtenstein şi Prinţesa Sophie, Prinţul Moştenitor Frederick al Danemarcei şi prinţesa Mary sau Henri, Marele Duce de Luxemburg.

Eforturile depuse de Klaus Iohannis în relațiile internaționale s-au concretizat în titlul de “Capitală Culturală Europeană” primit de Sibiu în 2007, iar performanțele sale au fost apreciate de către delegațiile române și străine, de oamenii politici ori de afaceri, ba chiar și de către adversarii săi politici. Avem toate motivele, așadar, să avem încredere în realizarea obiectivelor sale, așa cum apar și în ultimele declarații: “Ca președinte, voi garanta parcursul de până acum și voi apăra ceea ce s-a realizat. În politica externă, voi apăra opțiunile noastre fundamentale – parteneriatul strategic cu SUA, apartenența la NATO și la UE”.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 19, 2014. Filed under Național, Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.