MEN va derula și în acest an școlar Programul național de protecție socială ”Bani de liceu”

În anul școlar 2014-2015, Ministerul Educației Naționale va continua derularea Programului național de protecție socială ”Bani de liceu”, conform legislației în vigoare.

liceuBeneficiari ai Programului național de protecție socială ”Bani de liceu” sunt elevii care urmează la cursuri de zi liceul și se află în întreținerea familiilor al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat în ultimele 3 luni anterioare depunerii cererii este de maximum 150 lei, precum și elevii care beneficiază de o măsură de protecție ori aflați sub tutelă sau curatelă, în cazul respectării condiției de venit. La stabilirea venitului brut pe membru de familie se iau în calcul veniturile cu caracter permanent: salarii, venituri din activități independente, pensia alimentară, pensia, pensia de urmaș, chirii, dividende, alocația de plasament, tichetele de masă.

Sprijinul financiar prevăzut în cadrul Programului național de protecție socială  ”Bani de liceu” se acordă pe perioada cursurilor școlare, inclusiv pe timpul pregătirii și susținerii examenului de bacalaureat sau de diplomă și pe perioada practicii în producție. Cuantumul sprijinului financiar lunar este de 180 lei.

Fondurile pentru finanțarea programului se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației Naționale. Acordarea sprijinului financiar în cadrul programului se face în ordinea crescătoare a venitului brut lunar pe membru de familie, cu încadrarea în fondurile aprobate cu această destinație Ministerului Educației Naționale.

Pentru obținerea sprijinului financiar, beneficiarii depun la unitatea de învățământ, la care este înscris elevul, o cerere tip însoțită de documentele privind veniturile membrilor familiei.

Sprijinul financiar se sistează în următoarele situații:

– elevul absentează nejustificat minimum 20 de ore, la diferite discipline de învățământ

– elevul a fost eliminat de la cursuri pe o perioadă de 3-5 zile, conform prevederilor din Regulamentul de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar

– elevul a obținut sub nota 7 la purtare

– elevul nu mai frecventează cursurile unității de învățământ sau a fost exmatriculat.

Calendarul de desfășurare a Programului național de protecție socială ”Bani de liceu” este următorul:

– Depunerea cererilor pentru Programul național de protecție socială ”Bani de liceu” – 15 septembrie – 1 octombrie

– Efectuarea anchetelor sociale și evaluarea de către comisii a eligibilității cererilor depuse – 1 octombrie – 23 octombrie

– Centralizarea cererilor, prin intermediul portalului dedicat – 1 octombrie – 27 octombrie

– Afișarea pe internet a listei beneficiarilor – 28 octombrie

– Depunerea contestațiilor – 28 octombrie – 2 noiembrie

– Rezolvarea contestațiilor – 2 noiembrie – 6 noiembrie. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 23, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.