Liga Tinerilor Întreprinzători Social Democrați a organizat dezbaterea „STARTUP-ul unei noi generații”

În data de 24 septembrie, la Palatul Parlamentului, a avut loc dezbaterea "STARTUP-ul unei noi generații" organizată de Liga Tinerilor Întreprinzători Social Democrați (LTISD). Statul Român își reorientează politică față de sprijinirea tinerilor antreprenori prin lansarea unei politici unitare cu o strategie pe termen lung, prin reducerea birocrației și încurajarea accesării de finanțări nerambursabile.

10685562_10202568979778918_4805885493833579698_nLa această dezbatere au fost prezenți: Mihai Sturzu, președinte TSD, Răzvan Iosif, președinte LTISD, Gabriel Petrea, Andrei Tinu, Emilian Pavel, Adrian Badescu, Traian Ispăsiu, directorul asociației pentru antreprenoriat, Eugen Teodorovici – Ministrul Fondurilor Europene și delegații din 14 județe. Printre delegațiile prezente a fost și delegația sătmăreană formată din: Ioana Bran – președinta LTISD Satu Mare, Ciprian Crăciun – vicepreședinte LTISD Satu Mare, Radu Suarasan, Ciprian Ardelean și Marius Pop.

În cadrul dezbaterii s-au discutat despre strategia de absorbție a fondurilor europene, la nivel național pentru perioada 2014-2020, de domeniile care sunt prioritare, de asemenea s-a discutat despre atragerea de fonduri europene care să asigure o sustenabilitate pe termen lung a economiei naționale și punerea unui accent deosebit pe producție. La sfârșitul ședinței au urmat discuții libere cu întrebări din partea celor prezenți și răspunsuri din partea Ministrului Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

“TSD susține dezvoltarea anteprenoriatul în România și sprijină Guvernul în acest demers al său, deoarece fiecare nouă mică afacere creează locuri de muncă și contribuie cu impozite și taxe la bugetul de stat. De altfel, pe bună dreptate se spune că IMM-urile sunt motorul economiei. Guvernul condus de premierul Victor Ponta sprijină atât marile companii, cât și micii întreprinzători.” – Mihai Sturzu – Președinte TSD.

“Fiecare dintre noi reprezintă o nouă generație – nouă generație politică, noua generație în mediul afaceri. Este îndatorirea noastră să devenim exponenții cheie ai comunitatilor din care facem parte. Punerea exemplului este de necontestat astfel că vă îndemn să îi inspirați pe tinerii din jurul vostru, să îi determinați să devină antreprenori.” Răzvan Iosif- Președinte LTISD.

“Consider că această ședință a fost un prilej bun pentru tinerii antreprenori de a pune pe masă guvernului, problemele cu care se confruntă atât ei cât și restul antreprenorilor din țară, indiferent de domeniul de activitate și chiar de a face unele sugestii pentru că aceste probleme să poată fi rezolvate.” Ioana Bran – Președinte LTISD Satu Mare.

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 25, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.