Direcția de Sănătate Publică Satu Mare ne informează: 26 septembrie 2014, Ziua Mondială a Contracepţiei

În data de 26 septembrie se celebrează Ziua Mondială a Contracepţiei, având următorul slogan pentru anul 2014:  „Este viaţa ta; este viitorul tău; cunoaşte-ţi opţiunile!” Acest subiect are implicaţii atât privind sănătatea reproducerii cât şi organizarea vieţii în familie, planificarea familială.

cupluDSP Satu Mare dorește să atragă atenţia asupra necesităţii de informare şi de creştere a interesului populaţiei generale, mai ales a tinerilor si adolescenţilor, cu privire la utilizarea metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, pentru a putea alege varianta cea mai potrivită.

Întreaga populaţie, dar mai ales tinerii trebuie să înţeleagă că acest domeniu solicită un grad foarte ridicat de responsabilitate, omul modern având activitate sexuală nu doar în scopul reproducerii. În cele mai multe cazuri, oamenii ar trebui să aibă în vedere şi să aplice următorul şir de idei, pentru a evita ceea ce este mai rău:

Decât un avort,  – mai bine acceptarea copilului neplanificat;

Decât un copil nedorit, – mai bine prevenirea sarcinii prin metode contraceptive;

Decât o viaţă sexuală dezordonată, prea liberală, folosind metodele contraceptive nechibzuit, – mai bine atitudine responsabilă, fidelitate în cuplu şi planificare familială.

Sunt la dispoziţie mai multe metode contraceptive; de la metodele medicale foarte eficiente până la metodele naturale care nu necesită bani şi nu comportă riscuri. Medicul de familie, de şcoală, ginecologul sau medicul de la cabinetul de planificare familială vă poate explica utilizarea metodelor, avantajele şi dezavantajele, eficacitatea fiecăreia; vă poate îndruma să alegeţi. În orice caz, înainte de a decide, amintiţi-vă de faptul că prezervativul este singura metodă contraceptivă care vă protejează împotriva infecţiilor cu transmitere pe cale sexuală; este o metodă foarte eficientă dacă se utilizează corect şi consecvent; nu implică influenţarea sistemului hormonal, nu are riscuri pentru sănătate; permite şi bărbatului să participe la controlul şi responsabilitatea planificării familiei.

Ideea este să puteţi avea o familie cum vă doriţi, atâţia copii câţi puteţi să-i creşteţi în condiţii bune, născuţi atunci când este cel mai potrivit – fără să vă confruntaţi cu decizii triste care v-ar afecta pe termen lung.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2014. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.