235 de absolvenți sătmăreni, selectați de agenții economici pentru angajare

Vineri, 26 septembrie 2014, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare a organizat Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, acțiune care a avut loc la Casa de Cultură a Sindicatelor. Au fost prezenți 82 de agenți economici care au oferit 708 de locuri de muncă, dintre care 38 pentru cei cu studii superioare, și 670 pentru cei cu studii medii, școală profesională și muncitori necalificați.

DSC_0011Au participat reprezentații reprezentanții conducerii județului Satu Mare: prefectul județului Satu Mare, dr. Eugeniu Avram, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, primarul municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, membrii comitetului consultativ al A.J.O.F.M. Satu Mare, reprezentanți ai instituțiilor deconcentrate colaboratoare.

DSC_0023Principalele domenii în care au fost oferite locuri de muncă sunt: domeniul confecțiilor textile 100 de locuri de muncă, industria lemnului 147 de locuri de muncă, industria mecanică 137 locuri de muncă, asigurări 83 locuri de muncă, alte domenii 241 locuri de muncă.

DSC_0018Din cele peste 950 de persoane în căutarea unui loc de muncă participante la bursă, 420 au fost absolvenți de învățământ, din care 235 au fost selectate pentru interviu. În cadrul bursei a fost amenajat și un stand special în care consilierul EURES a oferit informații despre locurile de muncă din comunitatea europeană și condițiile de angajare, participând și reprezentanți ai EURES Ungaria.

DSC_0026Un număr mare de elevi din clasele terminale ale liceelor din Satu Mare au participat la bursă, pentru a se informa asupra structurii locurilor de muncă existente pe piața muncii, a profilului de activitate al agenților economici în vederea integrării viitoare pe piața muncii.   

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.