Concert de muzică bizantină la Carei, cu corul bărbătesc „Szent Efrém” din Budapesta

Direcția de Cultură a Municipiului Carei vă invită vineri, 3 octombrie 2014, de la ora 18.30 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi la concertul de muzică bizantină al corului bărbătesc „Szent Efrém” din Budapesta. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor din sală.

sztCorul de bărbaţi Szent Efrém este singura formaţie profesionistă de muzică bizantină din Ungaria. Scopul lor principal este de a prezenta în mod original tezaurul acestui gen muzical din Europa central-estică. Pe lângă aceasta, uneori introduc în programul lor şi piese corale din repertoriul maghiar şi internaţional pentru formaţie restrânsă.
 
Numele corului evocă unul dintre cei mai mari autori de imnuri bizantine, Efrem Sirul, care a fost cunoscut încă din timpul vieţii ca Harpa Sfântului Duh. Conducătorul corului este Bubnó Tamás (1957) cântăreţ şi dirijor. Cu toate că au concerte în mod constant în principalele centre muzicale şi la festivalurile din Europa, bazele activităţii corului sunt realizate în concertele la cel mai înalt nivel şi extrem de renumite din Ungaria. Corul a înregistrat până în prezent opt albume, dintre care Byzantine Mozaics a fost distins în 2010 cu premiul Supersonic în Luxembourg.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on septembrie 26, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.