Corul bărbătesc „Szent Efrém” din Budapesta a concertat la Castelul Károlyi

Vineri, 3 octombrie 2014, de la ora 18.30 în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi a avut loc concertul de muzică bizantină al corului bărbătesc „Szent Efrém” din Budapesta, singura formaţie profesionistă de muzică bizantină din Ungaria. 

DSC_2951mNumele corului evocă unul dintre cei mai mari autori de imnuri bizantine, Efrem Sirul, care a fost cunoscut încă din timpul vieţii ca Harpa Sfântului Duh. Conducătorul corului este Bubnó Tamás (1957) cântăreţ şi dirijor. Cu toate că au concerte în mod constant în principalele centre muzicale şi la festivalurile din Europa, bazele activităţii corului sunt realizate în concertele la cel mai înalt nivel şi extrem de renumite din Ungaria. Corul a înregistrat până în prezent opt albume, dintre care Byzantine Mozaics a fost distins în 2010 cu premiul Supersonic în Luxembourg.

DSC_2932mConcertul a fost unul dintre cele mai reușite organizate de la redeschiderea castelului Karolyi, recitalul corului fiind îndelug aplaudat de publicul careian. Un eveniment de o înaltă ținută artistică și un mod de interpretare original.

Manifestarea artistică face parte din turneul In Memoriam YBL Miklos, celebru arhitect care și-a pus amprenta și pe cele mai reprezentative clădiri din Carei, precum Castelul Karolyi, Biserica Romano-Catolica din Carei, Hanul Cerbul de Aur si Biserica Franciscană din Căpleni.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 3, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.