Senatorul Valer Marian cere să se revadă modul de calcul al preţurilor la utilităţi

În cadrul unei conferinţe de presă susţinute joi, 21 februarie, senatorul Valer Marian, preşedintele Organizaţiei Judeţene a Partidului Social Democrat Satu Mare, a luat atitudine faţă de creşterile exagerate şi nejustificate, după opinia sa, a preţurilor la gaz, apă potabilă, energie electrică şi televiziunea prin cablu.

Valer MarianPartidul Social Democrat Satu Mare este somat de executorul judecătoresc să achite suma de 240 milioane lei vechi, reprezentând 110 milioane lei facturile de gaz, 110 milioane lei penalităţi pentru neplata acelor facturi şi 20 milioane lei vechi, onorariul executorului judecătoresc. Senatorul Valer Marian susţine că somaţia a fost trimisă în baza unei hotărâri judecătoreşti ,,lipsite de temei”. Filiala Judeţeană a PSD Satu Mare nu a fost citată în acest caz. Sediul organizaţiei nu mai este racordat la gaz din 2008, facturile fiind emise în 2009. Hotărârea instanţei a fost pronunţată în 4 noiembrie 2009 şi a rămas definitivă şi irevocabilă în 29 decembrie 2009. Termenul de prescripţie de 3 ani s-a împlinit la 29 noiembrie 2012. Executorul a înregistrat cererea de executare a E.ON Gaz în 12 decembrie 2012, la două săptămâni după împlinirea termenului de prescripţie. Judecătoria Satu Mare a încuviinţat cererea acestuia în 11 decembrie 2012.

Senatorul Valer Marian se plânge şi de factura exagerată de 365 lei, pentru propriul apartament, în condiţiile în care 3-4 zile pe săptămână stă la Bucureşti, iar atunci când este acasă, nu foloseşte aragazul la gătit. În ultima perioadă preţul la apa potabilă aproape că s-a dublat. În consecinţă, senatorul Valer Marian cere celor în drept să efectueze cercetări în aceste probleme deoarece ,,nu poate fi exploatată buna credinţă a populaţiei”. Solicită de asemenea ca organele în drept să verifice modul de distribuire a produselor de la Uniunea Europeană, deoarece şi el a primit o invitaţie să-şi ridice alimentele.

În încheierea conferinţei de presă, senatorul Valer Marian a făcut cunoscute rezultatele acţiunilor de verificare efectuate la cererea sa, de organele abilitate, la societăţile care produc şi distribuie alimente, băuturi răcoritoare sau alcoolice. În urma controalelor efectuate s-au constatat nereguli grave, o serie de societăţi comerciale fiind sancţionate. Senatorul constată că în pieţe nu s-au luat măsuri eficiente pentru anihilarea speculanţilor, pentru ca producătorii autohtoni să-şi poată vinde produsele fără probleme. Promite de asemenea că se va implica personal în această chestiune, pentru a veni în sprijinul cetăţenilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on februarie 22, 2013. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.