Informații pentru angajatori despre încadrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități

Angajatorii pot să acorde o șansă de a se angaja persoanelor cu dizabilități, de a avea o sursă de venit, în condițiile în care ei pot să beneficieze de subvenție din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

workingAngajatorii care nu au obligația legală de a angaja persoane cu handicap, precum și cei care în raport cu numărul de angajați și-au îndeplinit obligația potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, beneficiază de o subvenție în sumă lunară egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare în luna pentru care se face plata pentru fiecare persoană încadrată, iar această sumă se acordă pe o perioadă de 12 luni.

Subvenția se acordă începând cu data încheierii convenției, între angajator și A.J.O.F.M. și va fi dedusă din contribuția pe care angajatorul este obligat să o viree în bugetul asigurărilor de șomaj. Suma lunară se acordă angajatorului proporțional cu timpul lucrat efectiv de de către persoanele încadrate. Pentru perioada în care raporturile de muncă sunt suspendate, subvenția nu se acordă.

Angajatorii care încadrează pe durată nedeterminată persoane cu handicap, au obligația să mențină raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor respective, conform articolului 85 (2) din Legea 76/2002 actualizată, privind sistemul asigurărilor de șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, aplicabilă începând cu data de 1 februarie 2014.

Angajatorii care încetează din motive imputabile lor raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor cu dizabilități angajate, anterior termenului de 18 luni, sunt obligați să restituie în totalitate către agenție sumele încasate, plus dobânda de referință a Băncii Naționale a României, în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau serviciu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 8, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.