Victor Ponta discută cu liderii europeni despre crearea de noi locuri de muncă și combaterea șomajului

Premierul Victor Ponta participă la Milano, la Conferința la nivel înalt privind ocuparea forței de muncă, organizată de Presedinția italiană a Consiliului UE. Se confirmă încă o dată preocuparea lui Victor Ponta pentru generarea de noi locuri de muncă.

Victor-PontaPremierul Victor Ponta va vorbi, la Milano, în calitate de lider al unui Guvern care a reușit să asigure circa 200.000 de noi locuri de muncă, după ce măsurile de austeritate ale guvernelor lui Băsescu au lăsat 700.000 de oameni fără un job. Este vorba despre creșterea cu peste 190.000 a numărului de persoane angajate cu contracte de muncă (trimestrul I din 2014 față de trimestrul I din 2013). Numărul este cu aproape 400.000 mai mare față de luna martie a anului 2011.

Participările la astfel de evenimente arată că Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic, un lider tânăr, care a reușit repararea nedreptăților sociale, reducerea inegalităților și creșterea nivelului de trai prin redirecționarea creșterii economice în buzunarele românilor, în același timp cu relansarea economică a României prin stimularea investițiilor, prin măsuri pentru mediul de afaceri, prin relansarea industriilor și afirmare pe domenii strategice: energie, agricultură, IT etc.

În contextul acestei vizite externe, Guvernul Ponta va elimina taxele consulare solicitate pentru certificatele de naștere ale copiilor născuti în strainatate, condiția fiind ca acestea să fie întocmite în termen de șase luni de la naștere.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 8, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.