Elevii Colegiului Tehnic ”Unio-Traian Vuia” au marcat Ziua Națională a Holocaustului

Începând cu 2004, la noi în țară se comemorează Ziua Națională a Holocaustului. În data de 9 octombrie, după cum ne informează prof. Cornelia Bălan Pop, și la Colegiul Tehnic ”Unio-Traian Vuia” a fost comemorată această zi. 

20141009_105908În deschiderea activității a vorbit directorul școlii, prof. dr. Popescu Vlaicu. Apoi elevilor li s-a explicat ce înseamnă acest holocaust, prin vocea doamnei prof. Cădar Angela. Elevii claselor a XI-a și A XII-a au pregătit o expoziție de fotografii care ilustrează sugestiv ororile evenimentului respectiv din Al Doilea Război Mondial și moartea a șase milioane de evrei în lagărele de exterminare de la Auschwitz-Birkenau, Sobibor, Treblinka. Nu trebuie să uităm acest trecut plin de cruzime și trebuie să avem grijă să nu se repete.

Elevii și toți cei prezenți s-au arătat profund impresionați de aceste lagăre naziste ale morții, de această mare tragedie față de care nicio persoană nu trebuie să rămână indiferentă.

Tot în această frumoasă zi, în curtea interioară a liceului a înflorit… liliacul. Două flori superbe care strălucesc printre crenguțele uscate rămase pe arbust.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.