Profesorul Teodor Curpaș și-a lansat două noi cărți, la Restaurantul Miorița

Joi, 9 octombrie, la Restaurantul ”Miorița” omul de cultură, poetul și jurnalistul Teodor Curpaș și-a lansat două noi cărți, volumul IV din seria ”Oameni și fapte” și ”Oglinzile sufletului”. La eveniment au participat zeci de primari, preoți, profesori, oameni de cultură și prieteni ai autorului. Moderatorul evenimentului a fost poetul, scriitorul și omul de cultură sătmărean Felician Pop, un statornic prieten al autorului.

curpas teodorFelician Pop a prezentat cele două cărți excepționale apărute la Editura sătmăreană Daya. Cartea ”Oameni și fapte” a fost scrisă despre oamenii excepționali ai județului nostru, reușind să scoată în evidență faptele lor deosebite, autorul reușind să-i scoată astfel din anonimat. Felician Pop a remarcat vitalitatea de care dă dovadă autorul scriind cea de-a 31-a carte a sa. Autorul reușește să concentreze în paginile cărților sale multă bucurie, scrierile lui sunt un adevărat reper pentru tânăra generație.

Despre autor și creația sa a mai vorbit părintele protopop Marian Crainic, care s-a referit la simpatia reciprocă care există între autor și preoți, despre a căror activitate scrie. La fel se referă și la dascălii satelor, ei au reprezentat întodeauna lumina în lumea satelor. ”Profesorul eodor Curpaș reușește să împărtășească tuturor o necesară hrană spirituală, este prietenul tuturor. Personal mă bucur pentru realizările sale editoriale. Trebuie să ne bucurăm că îl avem și scrie despre noi”, a spus părintele Viorel Pașca și i-a urat multă sănătate și putere de muncă pentru viitor.

Cuvinte frumoase la adresa fostului său profesor a rostit și poetul și jurnalistul Dumitru Țimerman. El a considerat că profesorul Teodor Curpaș a fost un adevărat mentor al său și a altor elevi talentați de la fostul Liceu ”Unio” din Satu Mare. Pentru el a fost o surpriză plăcută faptul că fostul său profesor scrie atâtea cărți. Dumitru Țimerman a mulțumit profesorului său pentru încurajările de care a avut parte de la el în timpul liceului. În cărțile sale reușește să surprindă foarte bine personalitatea celor care sunt interviați. Are o poetică aparte. Este un fin observator al celor din jur, un bun patriot.

Având cuvântul, profesorul Teodor Curpaș s-a simțit copleșit de cuvintele frumoase rostite la adresa lui și a celor patru volume ”Oameni și fapte”, care sunt rodul activității sale în cadrul televiziunii locale. În deplasările lui a întâlnit oameni excepționali care meritau să fie scoși din anonimat. Oamenii pe care i-a interviat, în special preoții, sunt oameni minunați, cu multă bunătate, bun simț, care fac numai fapte bune. Teodor Curpaș a mai spus că urmează să definitiveze cel de al cincilea volum din această serie precum și un volum de poezie. A mulțumit Editurii Daya pentru cărțile frumoase pe care i le-a tipărit. În încheiere a oferit celor prezenți cu bucurie cărțile sale cu dedicație și a mulțumit că au venit atât de mulți să fie alături de el într-un moment atât de fericit.

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 10, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.