La Satu Mare au început Zilele Recoltei, ediția 2014

Între 10 și 12 octombrie, în aceste zile frumoase de toamnă se desfășoară în organizarea Primăriei Municipiului Satu Mare Zilele Recoltei care se vrea o adevărată sărbătoare pentru sătmăreni. Deschiderea a avut loc sâmbătă, 11 octombrie de la ora 12.00 sub directa coordonare a primarului dr. Dorel Coica. Au mai participat Ioan Pop, președintele Asociației Producătorilor de Produse Tradiționale din Județul Satu Mare, prefectul județului, dr. Eugeniu Avram, vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor, viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, consilieri municipali și județeni, șefi de instituții și numeroși sătmăreni.

DSC_0049”Încurajăm producția locală promovând produsele autohtone proaspete. Ne bucurăm că în fiecare an se adaugă noi producători, și anul acesta au mai venit cinci noi fermieri. Am încercat să adunăm tot ce este de calitate pentru sătmăreni și nu numai. Anul acesta ni s-au alăturat oaspeți din Ungaria cu produsele lor. Sper să fie o reușită organizarea acestui eveniment și să bucure sătmărenii care au venit aici în număr mare”, a spus în deschiderea evenimentului primarul dr. Dorel Coica.

Vicepreședintele Consiliului Județean Satu Mare, Mircea Govor a declarat: ”A devenit o tradiție organizarea Zilelor Recoltei, ocazie cu care producătorii agricoli și fermierii își pot prezenta rezultatul muncii lor de un an. Agricultura este un sector important pentru economia județului Satu Mare, iar recoltele din acest an sunt bune. Mă bucur că sătmărenii pot găsi aici produse ecologice. Este inițiativa primarului Dorel Coica de a organiza acest eveniment care să fie al întregului județ, deoarece aici sunt fermieri și producători din tot județul. Nu doresc să transformăm această sărbătoare în altceva. Eu sunt aici în calitate de cumpărător”.

Printre producători s-au remarcat Ferma Pomicolă Necopoi I.I. Jiga Sergiu Vasile cu sucuri naturale de mere obținute la rece și mere eco, pâine pe vatră din Tășnad, Borbely Aurica din Szatmarcseke, Ungaria, Chiorean Flaviu, familia Mihaly Gheorghe Raul, Pop Ciprian din Iegheriște, Stațiunea de Cercetări și Dezvoltare pentru Agricultură Livada, Santec SRL Satu Mare; Ovidiu Sergiu din Rătești cu dulcețuri naturale din flori, Andor Ioan din Săuca, producători din Halmeu Vii, Micula Nouă și alte localități.

Pe scena amplasată în Piața 25 Octombrie s-a derulat un frumos spectacol folcloric cu participarea mai multor ansambluri și soliști de muzică populară din județ: Ansamblul folcloric ”Ceatăra” Carei, Petrică Mureșan, Nicolae Mureșan și Nicolae Mureșan JR, Ansamblul folcloric ”Cununița” și ”Cununița Năzdrăvană”, Maria Petca Poptean și grupul ”Măgura” din Târșolț, Hermina Marc Iluț, ”Egri Csodaszarvas”, Tulipan, Angela Munteanu, grupul ”Gemeinsam”, ”Stelele Careiului”, elevii prof. Vasile Chiorean de la Școala de Arte Satu Mare, precum și un program de muzică folk cu George Negrea, Park Folk Grup, Tavi Bud, Ionel Bledea și Sorin Bălaj.

DSC_0002

DSC_0003

DSC_0004

DSC_0005

DSC_0006

DSC_0010

DSC_0011

DSC_0012

DSC_0013

DSC_0014

DSC_0015

DSC_0016

DSC_0017

DSC_0018

DSC_0060

DSC_0061

DSC_0062

DSC_0064

DSC_0008

DSC_0021

DSC_0025

DSC_0032

DSC_0038

DSC_0034

DSC_0053

IMG_0091

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 11, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.