APM Satu Mare și Cercul ”Petőfi” au stabilit traseul pistei pentru bicicliști dintre Ardud și Satu Mare

Din dorinţa promovării transportului alternativ, prin practicarea mersului pe biciclete, premiză care presupune asigurarea pistelor pentru biciclişti, din iniţiativa Cercului ”Petőfi” din Ardud şi cu sprijinul Agenţiei pentru Protecţia Mediului, a Sistemului de Gospodărire a Apelor, al Consiliului Local al Municipiului Satu Mare şi Consiliului Local al Oraşului Ardud, în data de 12 octombrie 2014 a avut loc stabilirea traseului viitoarei piste pentru biciclişti care va lega oraşul Ardud de municipiul Satu Mare.

DSCN6624O echipă de iniţiativă, formată din Békéssy Elisabeta – director executiv APM Satu Mare, Maskulik Csaba – consilier local al municipiului Satu Mare,  Tiberiu Cosma – geolog în cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor, Bányai Zoltán – vicepreşedintele cercului ”Petőfi” şi consilier local al oraşului Ardud precum şi voluntarii cercului: Propszt Andrea, Lökli Norbert şi Bici Balázs, au pornit la drum pentru a pune bazele unui nou proiect de mediu, pentru care se va solicita finanţare europeană şi care va avea ca obiectiv cunoaşterea valorilor naturale, peisagistice, culturale şi istorice specifice zonei prin parcurgerea cu biciclete tandem (cu două sau mai multe roţi) a unui traseu de 25 km, pentru care se va realiza prin proiect pista pentru biciclişti aferentă.   

Pentru stabilirea traseului viitoarei piste pentru biciclişti şi evaluarea calităţii infrastructurii existente, echipa a pornit pe jos din faţa cetăţii din Ardud şi s-a deplasat pe o distanţă de 3,5 km pe digul canalului Homorod până la mica capelă unde va fi amenajat primul popas. Echipa şi-a continuat drumul cu căruţa până la Cioncheşti unde se va realiza joncţiunea cu pista care porneşte din Satu Mare, traseul va continua pe fosta cale ferată  Satu Mare – Viile Satu Mare cu amenajarea celui de-al doilea popas în centrul localităţii Viile Satu Mare lângă statuia lui Páskándi Géza, apoi ajunge în Ardud Vii şi se termină la Cetatea din Ardud unde se va amenaja al treilea popas şi un punct de închiriere a bicicletelor.

După parcurgerea traseului, echipa a participat la o masă câmpenească oferită de Cercul ”Petőfi”, ocazie cu care au evaluat rezultatele deplasării în teren şi au stabilit paşii următori pentru conceperea proiectului şi găsirea unei surse de finanţare.

DSCN6626

DSCN6628

DSCN6631

DSCN6638

DSCN6643

DSCN6645

DSCN6648

DSCN6674

DSCN6675

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 13, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.