Conductele de gaz de pe strada Doina, un pericol pentru locuitorii din zonă

La cererea locuitorilor străzii Doina din municipiul Satu Mare, prefectul județului, dr. Eugeniu Avram, primarul municipiului, Satu Mare dr. Dorel Coica, însoțit de consilieri și constructorul care reabilitează canalizarea și rețeaua de apă a străzii, s-au deplasat de urgență în data de 14 octombrie pe strada Doina. Pe această stradă sunt aproape finalizate lucrările fiind gata de asfaltare. Acest lucru nu se poate realiza deoarece rețeaua de distribuție gaze nu îndeplinește parametrii de adâncime conform legii, conductele sunt amplasate aproximativ la 20-30 cm, nu la 90 cm conform legii, unele sunt vizibile la suprafață iar mașinile circulă peste ele. În același timp strada este inpracticabilă datorită șantierului, multe porți fiind blocate de lucrările ce s-au realizat până în prezent, asfaltarea străzii ar trebui făcută urgent.

DSC_0014

DSC_0019”În mod normal ar trebui ca cei de la E-ON Gaz să vină să pună la punct rețeaua de gaze care în starea în care se găsește reprezintă un pericol public. Ei vor veni în aprilie după ce strada va fi asfaltată, dar pierdem astfel bani europeni. Ei nu respectă legea, adâncimile sunt sub norme. Nu e prima oară că se întâmplă asta”, a spus la fața locului primarul Dorel Coica. Reprezentanții din teren ai E-ON Gaz le-au spus locuitorilor străzii că ei au planificate lucrări de reabilitare a rețelei de distribuție a gazelor aici, abia în luna aprilie 2015.

DSC_0004

DSC_0007

DSC_0006Cei prezenți și-au pus întrebarea că dacă se va asfalta strada Doina în zilele următoare, în aprilie 2015 cei de la E-ON Gaz o s-o spargă din nou? ”Încerc să mediez aceasstă problemă, voi interveni la Guvern să găsim soluții de conlucrare în efectuarea lucrărilor de reabilitare a străzilor de către Primărie și lucrările de reabilitare a rețelelor de gaze efectuate de EON gaz. Căutăm soluții și pe plan local”, a spus prefectul Eugeniu Avram. Sunt afectate de aceste probleme 20 de familii ce locuiesc pe această stradă, situația nefiind singulară.

DSC_0002

DSC_0005

DSC_0008Lia-Florica Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.