Primarii Aurelia Fedorca, Dumitru Pop și Toma Betea îl susțin pe Victor Ponta la președinția tării

În 14 octombrie, începând cu orele 15.00 la sediul PSD din Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de primarul orașului Negrești-Oaș, Aurelia Fedorca, primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop și primarul comunei Racșa, Toma Betea. În alocuțiunile lor au făcut referiri la realizările din localitățile lor în timpul guvernului condus de Victor Ponta, candidatul PSD la președinția României.

DSC_0005Aurelia Fedorca a spus că pentru orașul Negrești-Oaș s-au întâmplat lucruri bune sub guvernarea Ponta în interesul comunității locale. Dintre acestea a amintit: 11 km de drum, 40 de miliarde de lei primiți pentru Proiectul Luna-Șes care este un proiect mai vechi unde s-a reușit extinderea electricității, a apei, canalizării și a drumului de acces. Finanțarea este asigurată pentru a duce acest proiect la bun sfârșit. S-a reabilitat DN 19; autostrada Oașului din fonduri europene. S-au alocat sume importante pentru investiții și în alte localități din Țara Oașului fără a ține cont de culoarea politică a primarilor. La nivel județean s-au încheiat 52 de noi contracte în investiții și urmează să fie adusă în județ a treia tranșă de microbuze școlare.

Referitor la evoluția absorbției fondurilor europene, s-a subliniat că rata de absorbție a crescut de 5 ori, la 36% în timpul celor doi ani de guvernare Ponta, față de doar 7% în cei cinci ani de guvernare PDL. Au fost deblocate 5 programe operaționale, ceea ce a însemnat reluarea plăților din partea Comisiei Europene, după ce au fost sistate din cauza neregulilor din timpul guvernării PDL. România a obținut în negocieri încă un an pentru a absorbi fondurile alocate țării noastre în perioada 2007-2013. A fost asigurată continuitatea finanțării proiectelor din fonduri europene, prin utilizarea temporară a fondurilor din privatizare până la efectuarea plăților de către Comisia Europeană. În Negrești Oaș se va mai construi o casă de cultură și un complex sportiv, având finanțarea asigurată.

Primarul comunei Odoreu, Dumitru Pop, a arătat că prin îmbunătățirea absobției de fonduri europene, proiectele din comună capătă finalitate. Ca urmare a banilor europeni, în Odoreu sunt străzi asfaltate, microbuze pentru transportul elevilor la școală. Urmează să se realizeze canalizare la Mărtinești, modernizarea școlii și grădiniței, se va construi o casă de bătrâni cu 100 de locuri și un complex sportiv, toate acestea fiind în stadiu de fezabilitate. Aceste realizări ale Guvernului Ponta în domeniul investițiilor sunt completate cu măsuri sociale. Pentru pensionari, s-au reîntregit pensiile tăiate de guvernul Boc, s-au restituit în 16 tranșe banii reținuți ilegal din pensii de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc, pensia medie a crescut de la 803 la 845 lei, iar agricultorilor cu 5,6%, s-au reîntregit salariile bugetarilor tăiate cu 25% de guvernarea Băsescu-Boc. S-a majorat salariul minim pe economie de la 700 lei la 950 lei. S-au majorat cu 10% salariile profesorilor debutanți, și se vor majora alocațiile la copii nevoiași. Victor Ponta vrea să fie un alt model de președinte care își dorește ca toți cetățenii să participe la dezvoltarea României, iar politicienii să lucreze în benificiul cetățenilor români.

Primarul comunei Racșa, Toma Betea a arătat câteva dintre realizările din comună prin politica guvernului Ponta cum ar fi: realizarea parcării din Racșa în valoare de 43.000 de euro. Se vor realiza în perspectivă apropiată având și finanțare extinderea rețelei de apă și canalizare în Racșa de 3,6 milioane euro; un cămin cultural de 600.000 de euro; un bloc ANL în valoare de 1,2 milioane de euro; asfaltarea drumurilor din comună de 3,4 milioane de euro. În total comuna Racșa a primit 12 milioane de euro. Sunt aprobate proiecte pentru construcția unei școli cu 48 de săli de clasă, extinderea rețelei de apă din Racșa Vii, și un cămin cultural în Racșa Vii.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 14, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.