Informare din partea DSP Satu Mare referitor la intoxicaţiile cu ciuperci

gombaÎn general, intoxicaţiile cu ciuperci determină simptome digestive. Există însă şi soiuri de ciuperci foarte otrăvitoare, care dau semne digestive trecătoare, stare de rău la câteva ore de la consum, dar afectează grav ficatul şi rinichii, simptomatologia respectivă apărând prea târziu (peste 2-3 zile).

Din păcate, nu toţi bolnavii mai pot fi salvaţi, iar supravieţuitorii rămân de obicei cu insuficienţă hepato-renală.

Deoarece nu se poate realiza controlarea tuturor vânzătorilor de ciuperci de la piaţă şi de pe marginea şoselelor, vă sfătuim să consumaţi doar ciuperci cultivate sau conserve de ciuperci, şi nu cele culese în pădure şi pe câmp.

Dacă o persoană alege totuşi să consume ciuperci de pădure, o face pe propria răspundere. În caz că observă apariţia semnelor de boală la câteva ore după consum (stare de rău, greţuri, dureri de burtă etc.), să se prezinte urgent la medic

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 15, 2014. Filed under Sănătate. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.