Agenții economici pot beneficia de subvenții pentru încadrarea în muncă a tinerilor șomeri

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Satu Mare informează agenții economici din județ că pot beneficia în baza Legii 76/2002 cu modificările și completările ulterioare, de subvenții pentru încadrarea în muncă a tinerilor șomeri. Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată, absolvenți ai unor instituții de învățământ primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni, pentru fiecare absolvent încadrat:

tineri la munca– o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții ciclului inferior al liceului sau ai școlilorde arte și meserii;

– o sumă egală cu 1,2 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământ secundar superior sau învățământ postliceal;

– o sumă egală cu 1,5 ori valoarea indicatorului social de referință în vigoare la data încadrării în muncă, pentru absolvenții de învățământsuperior.

Angajatorii care încadrează în muncă absolvenți în condițiile art. 80 din Legea 76/2002, modificată și completată cu Legea 250/2013 sunt obligați să mențină raporturile de muncă sau de serviciu ale acestora cel puțin 18 luni de la data încheierii contractului de angajare.

Angajatorii care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale absolvenților, anterior termenului prevăzut de lege, sunt obligați să restituie în totalitate agențiilor pentru ocuparea forței de muncă sumele încasate pentru fiecare absolvent pentru care au încetat raportul de muncă sau de serviciu anterior menționat, plus dobânda de referință a Băncii Naționale a României în vigoare la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu. Valoarea indicatorului social de referință este de 500 lei.

Angajatorii care beneficiază de subvenționarea locurilor de muncă în condițiile art. 80 din Legea 76/2002 cu modificările și completările ulterioare, și care încetează raporturile de muncă sau de serviciu ale persoanelor încadrate pe aceste locuri de muncă din motivele prevăzute la art. 83 alin. (2) anterior termenelor prevăzute de lege, nu mai pot benficia de o nouă subvenție din bugetul asigurărilor pentru șomaj pe o perioadă de 2 ani de la data încetării raporturilor de muncă sau de serviciu.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 15, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.