S-a inaugurat compartimentul de Reumatologie și Endocrinologie din cadrul Secției Interne a SJU Satu Mare

Joi, 16 octombrie a avut loc inaugurarea compartimentului de Reumatologie și Endocrinologie din cadrul Spitalului Județean Satu Mare, în clădirea ”Dr. Lükő Béla” (Spitalul Vechi) din Piața Eroilor Revoluției. Au participat subprefectul județului Satu Mare, Altfatter Tamás, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, vicepreședinții Consiliului Județean, Mircea Govor și Riedl Rudolf, directorul medical al Spitalului Județean, dr. Paula Mare, medicul-șef al Secției de Interne, dr. Luminița Ardelean, alte cadre de conducere și personalul medical al spitalului.

1Secția de interne s-a mutat într-o nouă locație, după reabilitarea care a durat 9 luni. Secția dispune de 75 de paturi pe două paliere, dintre care au fost complet modernizate 9 locuri la Medicina internă, 10 la Reumatologie și cinci la Endocrinologie. Aceste locuri sunt asigurate cu asistență medicală de specialitate ce cuprinde 9 medici și 17 asistenți, 6 infirmiere și 2 femei de serviciu.

Directorul medical al Spitalului Județean, dr. Paula Mare a adus mulțumiri întregului personal medical din această secție, pentru implicarea și înțelegerea avută față de mutarea acestei secții de la Spitalul Nou și a modificărilor în structura spitalului. ”Majoritatea medicilor au dublă specializare, nu este un efort ușor. Sperăm că vom reuși să finalizăm secțiile de Fizioterapie și Reumatologie cu dotările necesare. Avem linie dublă de gardă la toate specialitățile, fiind printre primii în țară din acest punct de vedere”, a spus dr. Paula Mare.

5

6

7Vicepreședintele Consiliului Județean, Mircea Govor a declarat: ”Mă bucur că am reușit să inaugurăm astăzi realizări făcute în ultimii doi ani, mai mult ca în ultimii 25 de ani, cum ar fi ambulatoriul de pe strada Ghorghe Lazăr, Spitalul Județean de Urgență, iar astăzi noile secții înființate aici știind că pacienții Secției de Reumatologie făceau naveta la Cluj pentru tratament. Acum au această secție acasă. Vă suntem recunoscători pentru ceea ce ați făcut și vă asigurăm de tot respectul”, a spus Mircea Govor.

Președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef a arătat că începând cu 2012 sistemul de sănătate județean a fost finanțat în permanență. S-au reabilitat Secțiile de Pediatrie, Blocul operator, Secția de Dermatologie, s-au montat lifturi noi, s-a reabilitat încălzirea în Spitalul Județean. ”Până la sfârșitul mandatului, conducerea Consiliului Județean își propune să rezolve cât mai multe probleme în sistemul de sănătate din Satu Mare, aducându-l la nivel european. Urmează să inaugurăm și ambulatoriul din Negrești-Oaș”.

2

3

4Au mai vorbit subprefectul Altfatter Tamás, vicepreședintele Riedl Rudolf și medicul-șef al secției de Interne, dr. Luminița Ardelean. Aceasta a mulțumit conducerii Consiliului Județean Satu Mare pentru încrederea acordată. ”Avem un colectiv de specialiști bine pregătiți, ne-a fost greu să asigurăm cu medici toate specializările. Suntem convinși că veți fi receptivi și pe viitor la nevoile și cerințele noastre pentru că mai avem încă solicitări și de la societatea civilă”.

9Lucrările de reabilitare ale Secției de Reumatologie se ridică la suma de 300.000 lei, iar pentru dotări mai este nevoie de suma de 500.000 lei, după cum a declarat manegerul spitalului, Erica Venemozer. Sunt în curs de achiziție instrumentarul și dotările care să acopere nevoile medicilor.

Florica Nicoară

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 16, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.