Georgiana Păduraru, Sabău Vasile Dorinel și Sabău Maria Teodora expun la Galeria de Artă a Consiliului Județean

În organizarea Consiliului Județean Satu Mare, a Primăriei Municipiului Satu Mare și Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, la Galeria de Arte Plastice a Consiliului Județean Satu Mare a avut loc joi, 16 octombrie de la orele 16.00 vernisajul expoziției pictorilor Giorgiana Păduraru, Vasile și Maria Sabău, tată și fiică. Evenimentul a fost moderat de vicepreședinta Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Keresztesi Monica. La vernisaj au participat directorul Școlii de Arte Satu Mare, Florin Pop, președintele Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare, Gergely Csaba și Tillinger Ștefan.

DSC_0033În cuvântul său Florin Pop și-a manifestat bucuria că poate participa la această expoziție la care expun artiști cu mult talent și care merită felicitați pentru creațiile lor. Florin Pop le-a urat artiștilor mult succes în activitatea lor viitoare.

Gergely Csaba a precizat că artiștii care expun sunt autodidacți, ei pictează după harul cu care au fost înzestrați. Giorgiana Păduraru pictează cu multă măiestrie portrete și peisaje urbane. Folosește atât vopsele în ulei cât și cele acryl, îmbină foarte bine tonalitățile reci cu cele calde. Se vede dragostea ei pentru pictura monocolor.

DSC_0029

DSC_0031

DSC_0032La Vasile Sabău se remarcă tematica non-figurativă, folosește atât uleiul cât și culorile acryl iar fiica sa Maria Teodora Sabău folosește cu precădere acuarelele. Amândoi pictează în culori calde, în unele tablourile ale lor încearcă să redea Cosmosul. Gergely Csaba le-a urat succes pe mai departe artiștilor plastici, și să aibă parte de cât mai multe expoziții individuale și colective.

Kerezstesi Monica la rândul ei a prezentat cele mai importante date din biografia celor trei expozanți. Giorgiana Anca Păduraru s-a născut la Satu Mare. Între 1994 și 1998 a urmat Colegiul Național ”Doamna Stanca” din Satu Mare. Între 1999 și 2003 a urmat facultatea de Drept în cadrul Universității ”Bogdan Vodă” din Baia Mare. Este căsătorită și are un băiat în vârstă de 7 ani, talentat la desen, șah, înot și fotbal. De 3 ani este membră în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare. Este autodidactă, preferă să picteze portrete, peisaje și clădiri, în special în acryl. Mai nou, inspirată de fiul ei Ianis, pictează pinata pentru petrecerile copiilor, coifuri, mape, pahare, farfurii, aproape orice.

DSC_0038

DSC_0039

DSC_0040Maria Teodora Sabău este născută la Tășnad, pe 12 noiembrie 1996. Frecventează cercul de desen din Tășnad. Este elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnologic Tășnad la profilul matematică-informatică. A avut expoziții în Cluj-Napoca, Satu Mare, Carei, Tășnad, Hodod, Huta-Certeze, Csenger, Tokaj, Fehérgyarmat, Téglás (Ungaria). Preferă temele abstracte și lucrează în acuarelă și acrylic. Din 2011 este membră în Asociația Artiștilor Plastici Satu Mare. Pictorii care au inspirat-o cel mai mult sunt Wassily Kandinsky și Georges Mathieu. A fost premiată în tabăra de creație "Vara pe uliță" din București în anul 2008 și în 2009 la secția de artă abstractă și lucru manual (origami, bijuterii neconvenționale). Visul ei este să devină arhitect și să lucreze și în domeniul designului ambiental si peisagistic.

DSC_0042Sabău Vasile Dorinel s-a născut pe 30 septembrie 1966 la Tășnad. În 1991 a absolvit Facultatea de Fizică din cadrul Universității din București. Este atras de artele plastice din anii de liceu. Este autodidact dar studiază și iconografia la mănăstirea Țeghea. A expus la: București, Satu Mare, Tășnad, Carei, Negrești-Oaș, Cluj-Napoca, Hodod, Huta Certeze, Csenger, Nyiregyháza, Tokaj, Téglás, Fehérgyarmat în Ungaria. Din 2010 este membru al Asociației Artiștilor Plastici Satu Mare. Preferă tehnica picturii în ulei, pastel, acuarelă, iar ca teme pictează cel mai des flori, peisaje, compoziții nonfigurative.

Programul cultural al vernisajului a fost asigurat de Bianca Tripon la pian, cursantă a Școlii de Arte din Satu Mare, fiind pregătită de profesoara Csendes Iudit. Expoziția poate fi vizitată între 16 octombrie-19 noiembrie 2014.           

Prof. Carol C. Koka

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 16, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.