Stimularea angajatorilor pentru încadrarea în muncă a șomerilor, realizată prin suvbenționarea locurilor de muncă

Subvenționarea locurilor de muncă este prevăzută în Legea nr. 76/2002 cu modificările și completările ulteioare, și se adresează atât tinerilor șomeri, cât și șomerilor în vârstă de peste 45 de ani sau șomeri care sunt părinți unici susținători ai familiilor monoparentale și primesc lunar, pe o perioadă de 12 luni pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare, cu obligația menținerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puțin 18 luni.

someri-satu-mare-300x200De facilitățile prevăzute mai sus, cu excepția scutirii de la plata contribuției la bugetul asigurărilor de șomaj, datorate de angajator pentru persoanele respective, beneficiază și angajatorii care, în raport cu numărul de angajați, și-au îndeplinit obligația potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum și angajatorii care nu au această obligație legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap și le mențin raporturile de muncă sau de serviciu cel puțin doi ani.  

Angajatorii care îmcadrează în muncă, potrivit legii, șomeri care în termen de cinci ani de la data angajăiri îndeplinesc, conform legii, condițiile pentru a solicita pensia parțială anticipată sau de acordare a pensiei pentru limita de vârstă, dacă nu îndeplinesc condițiile de a solicita pensia anticipată parțială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condițiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referință în vigoare, acordată din bugetul asigurărilor pentru șomaj.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 17, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.