Mircea Govor: ”Opinia publică așteaptă răspunsuri de la Klaus Iohannis”

La conferința de presă de vineri, 17 octombrie, de la sediul PSD Satu Mare, susținută de președintele Organizației Județeane a PSD Satu Mare, Mircea Govor, purtătoarea de cuvânt a organizației PSD, Manuela Rogoz și inspectorul general al IȘJ Satu Mare, Claudiu Mondici, au fost puse întrebări adresate direct candidatului ACL la președinția României, Klaus Iohannis.

IMG_0161În cuvântul său Mircea Govor a spus: ”Klaus Iohannis jignește profesorii din România. Solicit să-și ceară scuze public față de profesorii din județul Satu Mare. În ultimul timp, Iohannis a preluat cuvinte din limbajul lui Traian Băsescu și este la fel de cinic. Cuvântul ghinion a fost preluat și de acesta.  A spus că a strâns 75.000 de euro din meditații dar nu spune câte meditații a ținut. Este descalificant să spui că ai cumpărat case din meditații. Îl întreb, ce are de ascuns, cum și-a cumpărat casele?, câți copii a traficat?, dacă mai trăiesc acești copii?. Întreaga opinie publică așteaptă răspunsuri pentru care trebuie să răspundă în fața legii”.

De asemenea, Mircea Govor a spus că în ultima perioadă au venit la PSD numeroși colegi de la alte partide, primari și viceprimari din comunele Homoroade, Terebești, Acâș, Socond, Apa, Pomi și președintele Partidei Romilor, Ignac Horvat, În total numărul noilor membri se ridică la 43 de persoane. Le-a mulțumit acestora că au venit la PSD. A ținut să-i asigure pe sătmăreni de tot respectul ce li se cuvine pentru modul în care primesc Caravana de campanie a PSD-ului în comunele și orașele județului. ”Suntem încrezători că sătmărenii își vor da votul pentru primul ministru Victor Ponta. Ne bucurăm să-l avem în mijlocul nostru de sărbătoarea Zilei Armatei Române pe 25 Octombrie atât la Carei cât și la Satu Mare, la toate festivitățile organizate cu acest prilej. Îl așteptăm cu drag”.

Manuela Rogoz a făcut referire la problemele sociale pe care guvernul Ponta a început să le rezolve pentru cei cu nevoi. Astfel se majorează sprijinul familial cu suma de 42 de lei la cei cu venituri de 550 lei persoană pe lună, de aceasta vor beneficia 500.000 de copii. Alocația de hrană pentru copii instituționalizați va ajunge la 16 lei în loc de 8 lei. S-au întregit pensiile tăiate abuziv de guvernul Boc, s-au restituit în 16 tranșe banii reținuți ilegal din pensii, s-au majorat alocațiile pentru încălzire pentru pensionarii cu venituri mici. A reintrodus ajutoarele pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități.

Despre Klaus Iohannis, inspectorul școlar general Claudiu Mondici a spus că se exprimă arogant și jignitor la adresa profesorilor, nu mai sunt profesori care să-și fi cumpărat 6 case din meditații. El spune că cei care nu și-au cumpărat case din meditații ”au avut ghinion”. Iohannis fuge de responsabilitate, așteptăm să lămurească din ce și-a cumpărat casele, cum s-a implicat în traficul de copii. Prin votul pentru Victor Ponta sper ca românii să rupă ”ghinionul” ce s-a abătut deasupra țării. Îi doresc să aibă atâtea voturi câți profesori și-au mai cumpărat case din meditații”.

În partea a doua a intervenției sale, Claudiu Mondici s-a referit la contribuțiile Guvernului Ponta pentru îmbunătățirea situației cadrelor didactice. A majorat cu 10% salariile profesorilor debutanți, a acordat 46 milioane lei în 2013 și un miliard de lei în 2014 pentru plata salariilor restante câștigate în instanță de cadrele didactice, a redus cu două ore norma didactică a profesorilor cu gradul I și cu vechime de peste 25 de ani. Numai în județul Satu Mare s-au decontat abonamente de transport pentru profesori și elevi în valoare de 2 milioane de lei. S-au cheltuit 385.000 lei pentru rechizite care au fost distribuite copiilor cu nevoi. Din 15 octombrie vor fi oferite gratuit elevilor și profesorilor manuale digitale care vor fi folosite paralel cu cele tipărite. Au fost puse în dezbatere publică programele școlare din învățământul primar care vor avea o valabilitate de patru ani, cu posibilitate de extindere încă doi ani.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 17, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.