Primarul Dorel Coica va verifica modul de retrocedare a unor proprietăți din municipiu

În conferința de presă din data de 19 octombrie, susținută de primarul Municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica, inginerul Stelian Popa și directorul general al Transurban Satu Mare, Ionuț Bujor, s-a pus în discuție șantierul din zona străzii Șoimoșeni, care durează mult peste termenul de recepție a lucrărilor iar lucrările trebuiau terminate de mult timp.

DSC_0036Situația de pe șantier a fost prezentată de inginerul Stelian Popa care printre altele a subliniat că utilajele au stat acolo degeaba, în timp ce puteau lucra la alte obiective. Primarul Dorel Coica a spus ca există fonduri suficiente dar nu s-a avut acces la porțiunea de drum pusă în discuție. Dacă se vor primi semnături prin care să se permită trecerea peste proprietăți private atunci lucrările vor putea continua.  

Referitor la cursele Transurban, cu destinația Laminorul (strada Botizului), directorul Transurban, Ionuț Bujor a spus că pe această rută circulă două linii de autobuz, nr.13 cu cinci curse la Laminorul și nr. 18 cu patru curse, după programul muncitorilor din această zonă. În total pe zi până la Fabrica de bere circulă nr. 13 care face 16 curse iar nr. 18 face 12 curse. Dacă se va demonstra că sunt rentabile toate cursele până la Laminorul, s-ar putea prelungi toate cursele.

Directorul de la Transurban a mai spus că s-au confecționat 92 de uniforme pentru șoferi și controlori, care au costat aproximativ 53.000 de lei. Șoferii vor primi și ecusoane astfel încăt călătorii vor putea semnala neregulile privind comportamentul șoferilor.

Primarul a informat că la întâlnirile cu cetățenii s-a făcut propunerea din partea unor mame, ca în fiecare sâmbătă de la ora 10.00 într-un loc special amenajat în Piața de vechituri, să se facă schimb de haine și obiecte pentru copii între mămici.

Primarul a spus cu regret că ar exista numeroase proiecte de investiții în municipiu cu bani europeni alocați, care însă nu se pot pune în aplicare deoarece municipiul nu mai are terenuri în proprietate, majoritatea fiind deținute de Episcopia Romano-Catolică. Pe această temă urmează să se poarte dicuții cu Episcopia Romano-Catolică pentru obținerea unor terenuri pe care să se facă investiții.

Primarul dr. Dorel Coica și-a propus ca în scurt timp să facă verificări asupra modului în care au fost făcute anumite retrocedări de proprietăți în municipiul Satu Mare.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 20, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.