În perioada 20-31 octombrie, Asociația STEA va marca sfărșitul de sezon al Caravanei Educalternativa

În perioada 20 – 31 octombrie 2014 Asociaţia STEA invită toți sătmărenii cu suflet mare la o serie de acţiuni care marchează sfârşitul de sezon al Caravanei Educalternativa: activități educative și socio-culturale, acțiuni de responsabilitate civică, curățenie în spații publice, pregătirea unui carnaval care permit continuarea rezultatelor deosebite obţinute în doar câteva luni în direcţia susţinerii accesului la educaţie al copiilor din medii sociale defavorizate.

DSCF6713Caravana Educalternativa, organizată de Asociația STEA, s-a deplasat în perioada februarie – octombrie 2014 în zone defavorizate din municipiul Satu Mare pentru a realiza o gamă diversificată de activităţi socio-educative cu copii şi tineri provenind din familii sarace, în scopul integrării lor in sistemul educațional.

Din dorința de a-i ajuta în continuare pe acești copii, echipa şi voluntarii Asociaţiei Stea vor fi din nou prezenţi în perioada următoare în parcuri, spaţii publice și licee din Satu Mare, unde vor organiza activităț de curățenie în comunitate, pentru a-i forma pe copii în spiritul educației civice.

Asociația Stea invită pe toți sătmărenii care doresc să participe ca voluntari împreună cu copiii la aceste acțiuni, să li se alăture, sub îndemnul “Implică-te alături de noi pentru a da o şansă copiilor din medii defavorizate la o viaţă mai bună prin educaţie”.

Deși pe perioada iernii Caravana Educalternativa va fi întreruptă, Asociaţia Stea îşi propune să continue munca cu cei peste 150 de copii şi tineri care au participat pana acum la activitatile organizate și care astăzi frecventează grădiniţa sau şcoala în ciuda multor dificultăţi cu care se confruntă familiile lor. Aceşti copii au mare nevoie să fie susţinuţi astfel încât prin educaţie să aibă o şansă reală la un viitor mai bun.

Sătmărenii care doresc să se implice ca voluntari pe timpul iernii, pot participa la activitățile care vor continua la centrul de zi: programe educationale și de alfabetizare, consiliere pentru igienă, ateliere de creație, educație civică. De asemenea, pentru a marca finalul proiectului, Asociaţia Stea va organiza un bal mascat la care vor participa copiii și tinerii care au beneficiat de serviciile oferite de Caravana Educalternativa.

Desfășurarea „Caravanei Educalternativa” de către Asociatia Stea în perioada februarie – octombrie 2014 este posibilă prin proiectul „Educaţie pentru viitor”, iniţiat şi coordonat de Andrei Henciu, angajat Orange. Acest proiect a fost selectat în cadrul concursului „Susţine un ONG”, organizat de Fundaţia Orange, care oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţii Orange România, program ce a oferit în 2014 finanţări de peste 125.000 lei.

Valoarea totală a proiectului „Educaţie pentru viitor” este de 53.274 lei, din care 30.260 lei sunt oferiți de Fundația Orange. Implementarea proiectului este posibilă şi datorită co-finanţării pe care Asociaţia STEA o primeşte din partea partenerilor Grenoble Isere Romania şi Solidarité Enfance Roumanie (Franţa), Popica Onlus (Italia) şi Consiliul Local Satu Mare prin Serviciul Public de Asistenţă Socială.

Pentru a asigura continuitatea activităţilor Caravanei Educalternativa echipa Asociaţiei Stea are nevoie de voluntari, de aceea mobilizarea comunităţii locale este foarte importantă.

Persoanele doritoare să participe ca voluntari la acţiunile noastre ne pot contacta la e-mail: asociatiastea@gmail.com, telefon: 0361884330 sau 0743174169, sau personal la centrul de zi din Satu Mare, Bulevardul Octavian Goga nr.14 în zilele lucrătoare de la ora 8.00 la 17.00.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2014. Filed under Social. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.