Jandarmii sătmăreni au început campania de donare de sânge, pentru a acoperi deficitul de sânge din spitale

Începând de luni, 20 octombrie, jandarmi ai Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Satu Mare se implică activ în campania benevolă de donare de sânge, organizată la nivelul unităţii, conştienţi fiind de faptul că „dăruind o picătură din sângele tău, dai o şansă vieţii aproapelui”.

DSCN4673Astfel, luni începând cu ora 8.30, un număr de 25 de jandarmi au răspuns apelului făcut de directorul Centrul de Transfuzii Sanguine Satu Mare, dr. Doina Crișan şi s-au prezentat pentru a dona sânge, salvând în acest fel pe cei aflaţi în suferinţă.

În acest moment judeţul Satu Mare se confruntă cu o gravă criză de sânge. Sub deviza „Un strop de sânge, o şansă la viaţă” cadrele au înţeles să participe la această acţiune de într-ajutorare a semenilor noştri aflaţi în nevoi.

Până în prezent au răspuns prezent apelului comenzii inspectoratului un număr de aproximativ 50 de cadre ale unităţii, care pe parcursul următoarelor zile, în funcţie de disponibilităţile programului de muncă se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare, unde după efectuarea analizelor preliminare li se va recolta sânge.

Trebuie să conştientizăm importanţa donării de sânge şi să înţelegem că sângele înseamnă viaţă. Şi de ce nu, trebuie să ne gândim că şi noi am putea avea nevoie la un moment dat de acea picătură de sânge pentru ca viaţa să ne fie salvată.

Această activitate se înscrie în cadrul unei campanii umanitare iniţiate încă din anii trecuţi la nivelul Jandarmeriei Române, prin unităţile teritoriale, scopul fiind contribuţia indirectă a jandarmilor la salvarea vieţilor unor persoane aflate în suferinţă.

Activitatea se va încheia când toţi cei înscrişi pe listele unităţii se vor deplasa la Centrul de Transfuzie Sanguină Satu Mare pentru a dona sânge.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.