Victor Ponta a participat la deschiderea Summitului UE-Europa de Sud-Est, „Pe drumul spre stabilitate și creștere”

Se confirmă încă o dată ca Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic. Premierul Victor Ponta a participat ieri la deschiderea Summitului UE-Europa de Sud-Est, „Pe drumul spre stabilitate și creștere”, organizat de către The Economist – unul din cele mai mari evenimente organizate în România, cu personalități marcante ale politicii internaționale.

vpVictor Ponta este singurul politician de prim-rang din România care este personaj central al unui astfel de eveniment. Prim-ministrul va explica, și de această dată, că este nevoie de o viziune strategică integrată pentru UE și pentru Europa de Sud-Est. Evenimentele care se petrec aproape de noi, în Ucraina, arată care sunt pașii următori. Premierul a arătat și susține în continuare că obiectivele României trebuie să fie obținerea independenței energetice, întărirea securității în zona Mării Negre și sprijinirea parcursului către integrare europeană al Republicii Moldova, Ucrainei, Georgiei, Serbiei și țărilor din Balcani.

De asemenea, Victor Ponta va sublinia pașii pe care România i-a făcut ca țară către investiții în proiecte majore centrate pe inovație, către stabilitatea politică în regiune, către stabilitatea energetică și către întărirea parteneriatului cu SUA, NATO și UE.

Prezența lui Victor Ponta la acest eveniment major confirmă încă o dată că Victor Ponta este recunoscut drept un lider regional puternic, un lider tânăr, care a reușit repararea nedreptăților sociale, reducerea inegalităților și creșterea nivelului de trai prin redirecționarea creșterii economice în buzunarele românilor, în același timp cu relansarea economică a României prin stimularea investițiilor, prin măsuri pentru mediul de afaceri, prin relansarea industriilor și afirmare pe domenii strategice: energie, agricultură, IT etc.

Victor Ponta este cel care a reușit asigurarea unei stabilități importante zonei, prin consolidarea poziției României și prin pașii înainte pe care aceasta i-a făcut ca țară, din punct de vedere politic și economic.

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 21, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.