Femeile, pensionarii și tinerii sătmăreni, îndemnați să-l voteze pe Victor Ponta ca președinte

Marți, 21 octombrie la sediul Organizației Județene a PSD Satu Mare a avut loc o conferință de presă susținută de președintele Organizației Județene de Femei PSD Satu Mare, dr. Paula Mare, președintele Organizației Județene a Pensionarilor PSD Satu Mare, Aurel Vașvari și președintele Organizației Județene de Tineret PSD Satu Mare, Raul Băbțan. Cei trei au prezentat o serie de motive pentru care primul ministru al României, Victor Ponta, merită să fie ales ca președinte al României.

DSCN0226Potrivit dr. Paula Mare, doamnele din România îl vor vota pe primul ministru Victor Ponta și îl vor sprijini să ajungă președintele României pentru mai multe motive: a promovat în Guvern, Parlamentul României și Parlamentul European numeroase femei dintre care pe Corina Crețu care a ajuns comisar european. ”Primul ministru Victor Ponta este un tată iubitor, a promovat femeile, promovează unitatea familiei prin măsuri care să contribuie la întoarcerea tinerilor plecați din țară, de exemplul prima casă pentru românii din diaspora”, a precizat interlocutoarea. A fost majorată alocația pentru îngrijirea copilului de la 75% la 85% din valoarea retribuției. Femeile care au primit sume necuvenite din cauza calculelor eronate, au fost scutite de returnarea banilor. Au fost reintroduse ajutoarele pentru însoțitorii persoanelor cu dizabilități. A fost introdus în gradul de handicap persoanele ce suferă de hemiplagie, hemipareză, hemofilie, boli degenerative sau boli deosebit de grave. Aceste persoane nu mai sunt obligate să se prezinte anual la comisiile de evaluare. A majorat ajutorul pentru încălzire pentru persoanele defavorizate în perioada 1 noiembrie 2013 – 31 martie 2014. A semnat un acord de 16 milioane de euro pentru copii vulnerabili în perioada 2013-2017. Victor Ponta poate unifica societatea românească, vrea să fie un alt model de președinte fără conflicte fără scandal, care își dorește ca toți cetățenii să participe și să colaboreze la dezvoltarea României. ”Pentru toate aceste motive chem toate femeile să-l voteze în 2 noiembrie pe Victor Ponta”, a spus dr. Paula Mare.

Președintele Organizației Județene a Pensionarilor PSD Satu Mare, Aurel Vașvari a arătat că Guvernul Ponta a reîntregit pensiile tăiate abuziv de Guvernul Boc. A restituit, în 16 trașe, veniturile reținute ilegal din pensii de guvernarea Băsescu-Udrea-Boc. A crescut pensia medie lunară. Au fost indexate cu rata inflației, iar în 2014 pensiile au crescut cu un procent peste rata inflației. A majorat pensiile militarilor care fuseseră recalculate în scădere de fosta guvernare.

A suplimentat biletele de tratament balnear, pentru încă 9.000 de pensionari, în total 59.000 de bilete. A acordat ajutoare pentru plata facturii la energie pentru pensionarii cu venituri mici. A majorat ajutoarele pentru încălzire tot pentru pensionarii cu venituri mici. Pensia medie a crescut de la 803 lei la 885 lei. Pensiile agricultorilor au crescut cu 5,6%. Pensionarii pot cumula la pensie  și salariile dacă se angajează. ”Noi pensionarii din PSD Satu Mare vom vota pe Victor Ponta”, a spus Aurel Vașvari.

Președintele Organizației Județene de Tineret PSD Satu Mare, Raul Băbțan, a arătat că de doi ani tinerii au un guvern care le este aproape, iar acest lucru se vede din măsurile îndreptate către tineri. A inițiat programul ”Prima mașină”, pentru tinerii între 18-30 de ani, care asigură noi locuri de muncă și ajută și industria de automobile, precum și programul ”Prima casă” pentru tinerii din diaspora. A decis subvenționarea din banii europeni timp de un an a salariilor tinerilor absolvenți, elevi și studenți, promoția 2014 cu obligația angajatorilor de a menține postul nou creat încă un an. A aprobat programul ”Garanția pentru tineret” pentru a sprijini tinerii sub 25 de ani să-și găsească un loc de muncă. Programul vizează peste 640.000 de tineri. A introdus programul ”Tineri intreprinzători”, cu finanțare ne rambursabilă până la 10.000 euro pentru tinerii care derulează o afacere. Pentru toate acestea Raul Băbțan i-a îndemnat pe tinerii sătmăreni să-l voteze pe Victor Ponta în 2 noiembrie.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 22, 2014. Filed under Politică. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.