Susținerea și modernizarea instituțiilor de învățământ sătmărene, o prioritate pentru primarul dr. Dorel Coica

Miercuri, 22 octombrie, primarul Municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica s-a întâlnit la Școala Generală ”Lucian Blaga” cu un număr mare de locuitori ai cartierelor Micro 17 și Carpați II pentru a discuta despre problemele curente cu care aceștia se confruntă precum și despre viitoare proiecte. Primarul a fost însoțit de viceprimarul municipiului Satu Mare, dr. Radu Roca, inspectorul școlar general al IȘJ Satu Mare, prof. Claudiu Mondici, șeful Biroului de Învățmânt din cadrul Primăriei Satu Mare, Anca Marinescu și șeful Biroului de Investiții, Zsigmond Szücs. La întâlnire au mai participat președintele Comitetului de părinți al Școlii Generale ”Lucian Blaga”, Cristian Secară, directorul Ioan Gozar, directorul adjunct, prof. Ioan Sepețan, cadre didactice, numeroși părinți și locuitori din zonă.

DSCN0235Cei prezenți au ridicat următoarele probleme și cerințe către Primărie: izolarea termică a clădirii Școlii Generale ”Lucian Blaga”, existența unor locuri de joacă pentru copii, îndepărtarea câinilor vagabonzi, renovarea și introducerea în folosință pentru sportivi și nu numai a stadionului Unio, rezolvarea problemelor de circulație rutieră de la intrarea și ieșirea din cartier pe Podul Decebal la orele de vârf, rezolvarea iluminatului public pe străzi. Primarul Dorel Coica a precizat că sunt bani suficienți pentru soluționarea acestor cerințe. De asemenea a invitat cetățenii să-și înființeze asociații de locatari pentru a putea astfel să finanțeze izolarea blocurilor, pentru care sunt bani suficienți. ”Vrem ca proiectele viitoare să le facem împreună cu dumneavoastră, s-a comandat mobilier stradal ce conține 2.000 de bănci, 3.000 de coșuri de gunoi, 25 de locuri de joacă pentru copii. La stadionul Unio se va adăuga o sală de sport. Ne gândim la o pistă de karting, avem campioni la acest sport cu care ne mândrim, și se încearcă un proiect de iluminat public cu o firmă din Germania care va fi un proiect pilot pe țară”, a adăugat dr. Coica. Referitor la problema câinilor vagabonzi, primarul a anunțat că există un număr de telefon: 0361919, la care se poate semnala prezența acestora pentru ca să fie ridicați urgent.

DSCN0240Au mai luat cuvântul directorul Școlii Generale ”Lucian Blaga”, Ioan Gozaru, inspectorul școlar general Claudiu Mondici și viceprimarul dr. Radu Roca. În încheiere primarul Dorel Coica a subliniat că este o prioritate revigorarea, susținerea și modernizarea instituțiilor de învățământ sătmărene. ”Am făcut multe lucruri bune dar au mai rămas multe de făcut. Voi fi alături de cetățenii din Micro 17 și Carpați II care m-au votat. Nu uit că aceste două cartiere m-au făcut primar. Cel puțin odată la trei luni mă întâlnesc cu cetățenii din toate cartierele și nu voi uita că ați fost alături de mine. Vă aștept să veniți cu propuneri”, a spus în încheiere primarul Dorel Coica. 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 22, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.