Locuitorii din 14 Mai și Solidarității au sesizat primarului Dorel Coica numeroase neajunsuri ale zonei

Pe agenda de lucru a primarului Municipiului Satu Mare, dr. Dorel Coica a stat și întâlnirea de joi, 23 octombrie cu locuitorii din Cartierele 14 Mai și Solidarității, pentru a discuta probleme edilitar gospodărești. Primarul a fost însoțit de viceprimarul dr. Radu Roca, directorul Poliției Locale, Ioan Precup, directorul Transurban, Ionuț Bujor, directorul economic ADP, Enikö Glodean, managerul Zonei Metropolitane, Gheorghe Rentea, consilierii Manuela Rogoz, Filomela Moiș și alte cadre cu funcții de răspundere din Primărie.

DSCN0257Din partea locuitorilor s-au ridicat următoarele probleme: pe strada Chendi au rămas nereparată o porțiune de drum după lucrări la gaze; băieții de la Centrul social deranjază vecinii, intră în grădini și sustrag legume și fructe, au un comportament necivilizat; pe strada Egalității când plouă intră apa în curți, nu funcționează canalizarea la fel și pe strada Teilor. În stația de autobuz din Piața 14 Mai autobuzele staționează 10-15 minute cu motoarele pornite, făcând zgomot inutil, poluare și cheltuială de motorină din bani publici. Strada Panait Istrate este plină de gropi și noroi; sunt porțiuni de trotuare distruse pe străzile Grigore Ureche și Anton Pann; în stația de autobuz din 14 Mai, ar fi necesare bănci și coșuri de gunoi (și pe strada Egalității). S-a cerut tunderea copacilor pe strada Humulești; pe strada Titu Maiorescu stă apă; sunt prea multe containere în Piața 14 Mai.

În blocul 20 sunt locatari care țin bicicletele pe scară, astfel s-a solicitat amenajarea unei anexe pentru acestea. Pensionarii au cerut gratuitate pe autobuze, cerere la care primarul a răspuns că cei 9 consilieri UDMR au votat împotriva acestei măsuri care a fost supusă spre aprobare. Parcul de lângă Școala ”Vasile Lucaciu” a fost cerut de către directorul școlii să fie amenajat ca loc de recreere pentru elevi, angajându-se să-l împrejmuiască și să-l doteze cu cele necesare. La aceasta primarul a spus că dacă aparține domeniului public, parcul poate fi dat în folosul copiilor.

La celelalte solicitări, primarul a răspuns că Centrul de Zi amenajat în fosta centrală termică va fi deschis în ianuarie. Izolarea blocurilor poate continua, sunt bani până în 2020, 60% bani europeni, 20% bani de la Primărie, 20% banii proprietarilor. După 2018 intră în reabilitare și casele particulare. ”Groapa” din Centru Nou a costat 3,8 milioane de euro. ”Avem proiect pentru transformarea acesteia în zonă de relaxare și joacă pentru copii”, a precizat dr. Coica. Nu în ultimul rând, s-a precizat că reabilitarea străzii Șoimoșeni va fi finalizată la primăvară, sunt bani pentru reparații, dar este nevoie de acordul proprietarilor pentru a avea acces la stradă.

În încheierea întâlnirii cu cetățenii, primarul împreună cu șefii de departamente și consilieri însoțiți de locuitorii din zonă s-au deplasat la fața locului pentru a constata cele semnalate și a decide împreună cele mai bune măsuri pentre remedierea neajunsurilor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 23, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.