IȘJ Satu Mare: Elevii de clasele I și a II-a din județ vor învăța din noile manuale digitale

Potrivit IȘJ Satu Mare, toate școlile din județ au comandat manuale noi pentru clasele I și a II-a, conform Procedurii de selecție și comandă elaborată de CNEE. Pentru secția română s-au comandat manuale de comunicare în limba română pentru clasa a II-a, matematică și explorarea mediului- clasa I și a II-a, limba engleză-clasa I și a II-a.

manual digitalÎntrucât procesul de soluționare a contestațiilor privind manualul de comunicare în limba română pentru clasa I, nu s-a finalizat, pentru acesta nu s-au făcut comenzi. La secția maghiară s-au comandat manuale de comunicare în limba română și limba maternă pentru clasa I și limba engleză-clasa I și a II-a. Pentru ambele clase s-a înregistrat opțiunea traducerii manualului de  matematică și explorarea mediului.

Procesul de selecție și comandă a noilor manuale școlare a fost monitorizat în permanență de IȘJ și astfel au putut fi soluționate toate problemele semnalate de către unitățile școlare. Învățătorii au avut la dispoziție o săptămână  pentru a analiza conținutul manualelor postate pe site-ul MEN, s-au consultat în cadrul comisiilor metodice și au optat pentru un anumit titlu, în baza libertății inițiativei profesionale. Opțiunile au fost variate, acoperind toate titlurile din Catalogul manualelor școlare, existente în aplicația web disponibilă.

Varianta tipărită poate fi descărcată în format pdf, iar varianta digitală-formă electronică a manualului școlar, va fi distribuită pe dispozitiv de stocare extern, odată cu exemplarul tipărit. Varianta online  este disponibilă pe site-ul www.manuale.edu.ro.

După centralizarea comenzilor la nivel național, MEN încheie contractele cu ofertanții pentru manualele de clasa I și a II-a. La nivelul județului, manualele vor fi distribuite de IȘJ.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 28, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.