CJE Satu Mare, CRE Nord-Vest și Vest au inițiat campania „VREI la VOT – Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!”

Campania "VREI la VOT – Pe 2 noiembrie, elevii iau atitudine!" este un manifest iniţiat şi implementat de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest şi Consiliul Regional al Elevilor VEST, proiect ce a fost asumat la Conferința Interregională de la Satu Mare, organizată de Consiliul Județean al Elevilor Satu Mare.

1904245_791998850863255_7931086761772293751_nPe termen scurt, cele doua organizaţii doresc să sporească numărul elevilor şi tinerilor prezenţi în 2 noiembrie la urnele de votare. În viitor, considerăm importantă conştientizarea, informarea şi exercitarea dreptului la vot a majorităţii elevilor, astfel încât aceştia să devină o masă însemnată şi luată în seamă în ceea ce priveşte planurile decidenţilor.

“Sesizând lipsa unor campanii de promovare, conştientizare şi îndemnare a elevilor care au împlinit 18 ani să îşi exercite dreptul la vot, am considerat necesară şi indispensabilă o astfel de campanie, aşa că am iniţiat "VREI la VOT". Totodată, ne adresăm tuturor tinerilor pânâ în 35 de ani, cu toţii ar trebui să ne respectăm şi asumăm rolul în societate şi să ne exercităm această libertate a votului. Campania urmăreşte în primul rând sporirea numărului elevilor la urnele de votare şi nu dorim să se oprească aici, dimpotrivă, scopul nostru este ca aceasta să devină un pilon în ceea ce priveşte mobilizarea elevilor la fiecare sesiune electorală!”(Ioanis Divoiu, Preşedinte al Consiliului Regional Nord-Vest)

“Suntem conştienţi că majoritatea elevilor pe care îi reprezentăm nu au înca 18 ani şi, implicit, drept de vot.Inerent, candidaţii nu prezintă un interes la fel de ridicat ca şi pentru celelalte grupuri sociale. Campania VREI LA VOT, iniţiată de Consiliul Regional al Elevilor Nord-Vest şi Consiliul Regional al Elevilor Vest este mesajul nostru de conştientizare pentru elevii şi tinerii români care îşi pot exercita dreptul la vot.Având în vedere ca cei menţionaţi anterior sunt cea mai apropiată categorie socială de tinerii fără drept la vot, suntem siguri că aceştia ştiu cel mai bine care sunt interesele şi10405304_827399553971471_7902012087907687778_n doleanţele elevilor din România, astfel, indiferent care ar fi parerea lor, îi rugăm să meargă la vot şi să şi-o exprime! Era momentul să vină o inţiativă din partea elevilor, a celor tineri şi mă bucur că sunt printre iniţiatori.” (Filip Tisu, Preşedinte al Consiliului Regional al Elevilor VEST)

În mod inevitabil, ultimele scrutine electorale, fie că au fost puse sub semnul alegerilor prezidențiale, parlamentare, locale sau europarlamentare au avut o prezența la vot scăzută în rândul tinerilor.  Faptul că generațiile tinere, marcate de perseverență, inovație, cu atribute principale precum  creativitatea, spontaneitatea și viziunea pe termen lung nu mai sunt interesate de un proces ce determină viitorul lor colectiv reprezintă un semnal de alarmă pentru întreaga populație, iar  dorința de schimbare, motivarea intrinsecă și încercarea de a face o Românie mai prosperă pentru noi toți le pot fi insuflate doar de către cei de o vârstă cu ei.

Faptul că eşti cetăţean român în România îţi dă dreptul la vot, NU lipsa manifestării acestuia. Aşa că hai, fă un efort pentru viitorul tău şi al nostru şi foloseşte la maximum acest drept! Ne vedem pe 2 şi pe 16 noiembrie la vot!

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on 29 octombrie 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.