Profesorul Gheorghe Munteanu și-a lansat cartea de debut ”Bucuria drumețiilor – Portrete și întâlniri”

Joi, 30 octombrie, profesorul Gheorghe Munteanu și-a lansat prima sa carte, intitulată ”Bucuria drumețiilor – Portrete și întâlniri”, cu o prefață semnată de profesorul universitar Aurel Pentelescu. Cartea este apărută la Editura Profundis din Satu Mare. Alături de autor, în prezidiu au luat loc dr. George Vulturescu, dr. Lucian Cucuiet, scriitorii Gheorghe Gheorghiade, Teodor Curpaș, Ion Bala și editorul George Terziu.

DSC_0001Vorbitorii au fost de părere că avem în față o carte care demonstrează multă muncă și dăruire din partea autorului, o carte utilă celor care fac drumeții. Profesorul Gheorghe Munteanu merită toată admirația pentru cartea sa. Multe texte din carte au apărut deja în diferite publicații. Cartea oferă o mulțime de informații geografice, etnografice despre așezări, oameni, floră și faună. Călătorul află totodată multiplele transformări care s-au petrecut în natură. Sunt descrise peisaje minunate, care invită cititorii la drumeție. Se insistă cu profesionalism asupra unor locuri mirifice, mai puțin cunoscute din județul Satu Mare, prin numeroase fotografii, care sunt veritabile documente. ”Este cartea lucrului bine făcut”, a subliniat editorul George Terziu.

DSC_0006Dr. George Vulturescu a menționat pasajele din volum care ne relevă un autor cu autentice calități literare. Sunt prezentate date care nu figurează nici în arhive. Autorul a fost îndemnat de vorbitori să continue să scrie. Concluzia unanimă a fost că s-a lansat un volum realmente valoros și captivant care merită să fie citit, fiind despre despre peisaje, oameni și fapte reale. Autorul a mulțumit tuturor că l-au onorat cu prezența și au fost alături de el la lansarea primei sale cărți și a oferit autografe. A mulțumit tuturor care au sprijinit apariția cărții și a mulțumit sponsorilor pentru generozitatea lor.

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 31, 2014. Filed under Cultură, Educație. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.