Proiectul internațional ”Fraternity Cup”, derulat de Școala Gimnaizială ”Ion Creangă” în parteneriat cu Asociația Stea

Școala Gimnaizială ”Ion Creangă” în parteneriat cu Asociația Stea a participat la proiectul internațional Fraternity Cup organizat la Paris în perioada 19-27 octombrie 2014.

IMG_2643Astfel un grup de șase copii (Dregan Daria, Roman Beniamin, Horvath Tamas, Huton Angelo, Lakatos Borostyan, Zbona Alexandra) însoțiți de profesoara Feher Doina din partea Școlii Ion Creangă și prof. Crina Napradi de la Liceul Tehnologic Ardud (voluntar al Asociației Stea) au reprezentat România la acest proiect important pe drepturile copilului din întreaga lume.

Acest proiect a fost organizat de Asociația Franceză La Voix De l'Enfant, Asociație care este membră a Comisiei Internaționale Consultative pentru drepturile copiilor din 1986. În ultimii cinci ani această asociație a reunit în cadrul proiectului Fraternity Cup copii de pe patru continente care timp de o săptămână au desfășurat activități pe drepturile copilului, fără a ține cont de religie, etniee, situație materială, culoare.

Anul acesta au participat doisprezece delegații, și anume: Madagascar, România, India, Bosnia, Palestina, Afganistan, Brazilia, Burkina, Senegal, și trei delegații din Franța.

Copii de la Școala Ion Creangă împreună cu profesoara lor au reprezentat cu cinste România, au prezentat care sunt drepturile copiilor din țara lor, un film despre România, două dansuri tradiționale, costumele populare, și au oferit cadouri tuturor delegațiilor participante.

Au făcut față cu succes la toate activitățile și competițiile desfășurate, s-au descurcat în a comunica în limba franceză și engleză, iar la meciul de fotbal organizat au luat locul trei.

Suntem mândri de tot ceea ce am realizat și sperăm că am făcut cinste țării noastre la acest eveniment important.

 

 

 

Share This Post

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS
Posted by on octombrie 31, 2014. Filed under Locale. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0. You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.